Американският президент Доналд Тръмп потвърди елиминирането на терориста от екстремистката

...
Американският президент Доналд Тръмп потвърди елиминирането на терориста от екстремистката
Коментари Харесай

САЩ ликвидираха един от най-търсените терористи

Американският президент Доналд Тръмп удостовери елиминирането на терориста от екстремистката мрежа на Ал Кайда Джамал Ал Бадауи, провел нападението против американския миноносец „ Коул “ през 2000 година

" Нашата работа против Ал Кайда продължава. Никога няма да прекратим битката против радикалния ислямистки тероризъм ”, написа Тръмп в Туитър.

В петък Си Ен Ен, базирайки се на източник в американската администрация заяви, че ал Бадауи е отстранен в Йемен от американски дрон.

В резултат на удар по американския транспортен съд в пристанището на Йемен Аден през октомври 2000 година, 17 американски моряци бяха убити, а други 40 бяха ранени. Американските управляващи стигнаха до заключението, че един от уредниците на нападението е ал Бадауи и му повдигнаха обвинявания задочно.

През декември 2000 година Ал Бадауи бе задържан от йеменските управляващи, само че съумя да избяга от пандиза. Впоследствие още веднъж беше хванат. През 2004 година съдът в Йемен осъди терориста на гибел за нахлуване против военен транспортен съд, само че той още веднъж съумя да избяга. През 2007 година ал Бадауи непринудено се съобщи на управляващите на Йемен, след което бе освободен в подмяна на задължението да се откаже от дейностите на Ал Кайда.

Ал Бадауи беше включен в листата на ФБР с най-търсените лица, забъркани в тероризъм. Американското държавно управление предложи премия от 5 милиона $ за информация, която би довела до ареста му. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР