Американският президент Доналд Тръмп похвали Колумбия и разкритикува Мексико във

...
Американският президент Доналд Тръмп похвали Колумбия и разкритикува Мексико във
Коментари Харесай

Тръмп похвали Колумбия за борбата с наркотрафика, но критикува Мексико

Американският президент Доналд Тръмп похвали Колумбия и разкритикува Мексико по отношение на битката против опиатите, предават ДПА и Българска телеграфна агенция.

И двете страни остават в листата на Съединените щати със страни, през които минават значими артерии на трафика с опиати и които са съществени производители на дрога. Тръмп обаче се изрече по доста друг метод по адрес на Колумбия и Мексико, отбелязва ДПА.

Според Тръмп колумбийският президент Иван Дуке е постигнал огромен прогрес в битката с развъждането на кока и производството на кокаин в съпоставяне със своя предходник на президентския пост.

По данни на Белия дом общата повърхност, на която се отглежда кока в Колумбия, е намаляла през предходната година до 208 000 хектара спрямо 209 000 хектара през 2017 година

Колумбийските управляващи изпратиха бойци да изкоренят 71 000 хектара с кока, откогато Дуке пристигна на власт през август предходната година, съобщи през вчерашния ден колумбийският външен министър Карлос Олмес Трухильо.

Тръмп похвали проектите на Колумбия благодарение на авиация да пръска насажденията с кока с глифозат.

Според американския президент Мексико би трябвало да постави още старания, с цел да спре потока на опиати към Съединените щати.

Правителството на мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор отговори, че се бори с производството и трафика на опиати " постоянно на висока човешка и материална цена ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР