Американският президент Доналд Тръмп отвърна на критиките на председателя на

...
Американският президент Доналд Тръмп отвърна на критиките на председателя на
Коментари Харесай

Тръмп: Загубихме 151 млрд. долара, търгувайки с ЕС, това няма да продължава

Американският президент Доналд Тръмп отвърна на рецензиите на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, че е обезсърчителен сътрудник, като сподели пред кореспонденти, че Европейският съюз се е държал " извънредно " със Съединени американски щати в търговията, съобщи Асошиейтед прес.

По време на среща с генералния секретар на НАТО в Белия дом Тръмп отговори на въпрос на кореспондент във връзка думите на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, че поради неотдавнашните дейности на президента на Съединени американски щати, " при такива другари, кой има потребност от врагове ".

Тръмп още веднъж повтори отдавнашните си недоволства от недостига на Съединени американски щати в търговията с Европа и комерсиалните бариери пред продукцията на американското селско стопанство и автомобилостроене, предава Българска телеграфна агенция.

" Загубихме 151 милиарда $, търгувайки с Европейски Съюз. Затова могат да ме назовават с всевъзможни думи, в случай че бях на тяхно място, аз също щях да го върша, тъй като това няма да продължава повече ", сподели Тръмп, седнал до Йенс Столтенберг в Овалния кабинет на Белия дом.

Тръмп добави, че доста добре познава и Туск, и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, обръщайки се към репортерите: " Кажете " доста поздрави " на Жан-Клод ".

Очакваше се Тръмп и Столтенберг да дадат обща конференция след срещата си, само че вместо това двамата водачи дадоха отговор на въпроси, отправени от публицистите, до момента в който позираха пред камерите в Белия дом, отбелязва организацията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР