Американският президент Доналд Тръмп обяви, че спира вноските на страната

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че спира вноските на страната
Коментари Харесай

Тръмп прекрати вноските на САЩ към СЗО


Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че стопира вноските на страната към Световната здравна организация. Той твърди, че по този метод организацията би трябвало да понесе отговорност поради " многото позволени неточности " по време на пандемията от ковид.

Днес давам указания на администрацията си да спре финансирането на Световната здравна организация, до момента в който се извърши оценка на неприятното й ръководство и покриването на информация, обвързвана с разпространяването на ковид. Загрижени сме дали по време на пандемията щедростта на Съединени американски щати е употребена по допустимо най-хубавия метод, изясни стопанинът на Белия дом.

Истината е, че СЗО се провали в това да събира, ревизира и споделя информация по транспарантен и своевременен метод, разгласи Тръмп. Според него имало разлика от 10 пъти в обезпеченото за организацията финансиране от страна на Съединените щати в размер на 400 милиона $ по отношение на Китай. Той настоя на СЗО да бъде потърсена отговорност за, по думите му, неуспехите в реакцията на рецесията. Вижте останалата част от света, елементи от Европа, други народи, които последваха насоките на СЗО и оставиха границите си отворени за Китай и пандемията по света се усили. Ще продължим да работим със СЗО, с цел да установим дали ще приложи значими промени, само че към този момент ще работим с други страни, сподели още Тръмп.

енералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи през вчерашния ден, че в този момент не е времето да се редуцират ресурсите за Световната здравна организация, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че стопира американските вноски в бюджета на организацията поради метода, по който се оправя с пандемията от ковид, заяви Ройтерс.

От своя страна ръководителят на ООНАнтонио Гутериш разяснява, че в този момент не е времето да се редуцират ресурсите за СЗО.Той уточни в изказване, че " не е времето да се редуцират средствата за интервенциите на Световната здравна организация или на всяка друга филантропична организация в битката против вируса ".

Сега е време за единение, интернационалната общественост би трябвало да работи дружно, в взаимност, с цел да спре вируса и трагичните му последствия, добави шефът на Организация на обединените нации.

Моето разбиране е, че СЗО би трябвало да бъде подкрепяна, тъй като тя е от значително значение за усилите на света да завоюва войната против Ковид-19, уточни още Гутериш, представен от Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР