Американският президент Доналд Тръмп обвини известната компания производител на мотоциклети

...
Американският президент Доналд Тръмп обвини известната компания производител на мотоциклети
Коментари Харесай

Тръмп обвини "Харли-Дейвидсън", че си търси оправдание, за да изнесе производство от САЩ

Американският президент Доналд Тръмп упрекна известната компания производител на мотоциклети " Харли-Дейвидсън ", че употребява " комерсиалната война " като опрощение, с цел да реалокира част от производството си за европейски консуматори отвън страната.

Компанията удостовери през днешния ден решението си да изнесе част от производството си в Тайланд, откакто в петък Европейски Съюз стартира да постанова мита върху американски вносни артикули като мотоциклети, бърбън, фъстъчено масло и портокалов сок. В последните месеци напрежението от двете страни на Атлантическия океан пораства, откогато Тръмп разгласи наказателни мита върху вноса на алуминий и стомана.

" По-рано тази година " Харли-Дейвидсън " сподели, че ще реалокира доста от интервенциите си в завода в Канзас Сити в Тайланд. Това беше доста преди да бъдат оповестени Мита. Така че те просто използваха Митата/Търговската Война казо опрощение, " написа президентът в " Туитър ".

Компанията обаче твърди, че решението е било взето след напускането на Транстихоокеанското партньорство сред Съединени американски щати, редица азиатски страни и американски страни, Австралия и Нова Зеландия. Причината е, че това съглашение, в случай че се прилагаше и за Съединени американски щати, щеше да понижи вносните мита за някои от най-бързо разрастващите се пазари на мотоциклети в Азия.

В обява в " Туитър " минути по-късно той заплаши компанията, че решението ѝ няма да остане без последици. " Когато представители на " Харли-Дейвидсън пристигнаха при мен в Белия дом, аз им се скарах поради митата в други страни, които са прекомерно високи, като в Индия. Компаниите в този момент се завръщат в Америка. " Харли " би трябвало да знае, че няма да могат да продават в Съединени американски щати, без да платят високи налози! "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (762)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР