Американският президент Доналд Тръмп изуми както демократи, така и членове

...
Американският президент Доналд Тръмп изуми както демократи, така и членове
Коментари Харесай

Тръмп поиска по-строг закон за притежанието на оръжие

Американският президент Доналд Тръмп изуми както демократи, по този начин и членове на неговата Републиканска партия, като им съобщи в лъчение онлайн, че те са  " ужасени " от мощното лоби на Националната оръжейна асоциация на Съединени американски щати, предава Би Би Си. Той сподели, че Асоциацията има голямо въздействие върху тях като политици, но нейното лоби няма власт над него. 

Асоциацията е твърдо срещу всякаква възбрана на оръжия в страната. Президентът съобщи, че е споделил на Асоциацията, че макар че е " най-големият почитател " на правото да се има оръжие, " е време да спре това безумство ".

В раздор с убежденията на партията си за контрола над оръжията, Тръмп прикани законодателите да измислят " мощен " реформиращ закон. Той предложи да се разширят инспекциите на предишното на претендентите за купувачи на оръжия и да се повиши позволената възраст за пазаруване на огнестрелни машини като пушки от 18 н 21 години.

Тръмп прикани двете политически сили да работят дружно за двупартийно законодателство. 

Поводът за полемиките за промени е следващата смъртоносна пукотевица в Щатите - във Флорида, при която починаха 17 души.

Миналата седмица президентът предложи ексцентрична концепция - учителите в Съединени американски щати да бъдат въоръжавани със скрити оръжия. Идеята получи поддръжката на авторитетната Асоциация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР