Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп е провел хубав разговор с водача на талибаните

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския сподели, че през вчерашния ден е провел телефонен диалог с водача на талибаните молла Абдул Гани Барадар, съобщи Асошиейтед прес.

Това стана няколко дни откакто Съединени американски щати и талибаните подписаха съглашение, призоваващо за евакуиране от Афганистан на американските войски, които са там повече от 18 години. Смята се, че Тръмп е първият президент на Съединени американски щати, разговарял директно с лидер на талибанското придвижване, отбелязва АП.

Съединени американски щати и талибаните подписаха спокойно съглашение, целящо преустановяване на войната в Афганистан

Тръмп дефинира като "много положителни " връзките си с молла Барадар. "Днес организирахме прекрасен дълъг диалог и знаете ли, те желаят да спрат насилието. Те също биха желали да спрат насилието ", сподели Тръмп пред кореспонденти. "Мисля, че всички ние имаме доста общи ползи ", съобщи президентът.

Подписаният документ може да докара до евакуиране до 14 месеца на всички войски на Съединени американски щати и техните съдружници и да разреши на Тръмп да извърши предизборното си заричане, че ще измъкне Америка от воденето на "безкрайни войни ". Споразумението обаче може да се провали, най-много в случай че талибаните и другите афганистански фракции не съумеят да проведат сполучливи диалози за политическо решение на спора. Тези договаряния се чака да стартират другата седмица във вторник.

Говорител на талибаните сподели, че диалогът на Тръмп с лидера им е траял 35 минути и се е състоял в наличието на членове на преговорния екип на талибаните и американския представител Залмай Халилзад, посредничил за договорката. Молла Барадар уверил Тръмп, че в случай че Съединени американски щати съблюдават съглашението, ще имат с талибаните "положителни двустранни връзки ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР