Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп направи стъпка към затягане на контрола върху огнестрелните оръжия

Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила съобщи през вчерашния ден желанието си за налагане на възбрана за потребление на устройствата, позволяващи полуавтоматични пушки да стрелят по-бързо, предадоха ДПА и Франс прес.

"Инструктирах министерството на правораздаването да предложи регулации за възбрана на всички механизми, които трансформират законни оръжия в автоматизирани пушки ", съобщи Тръмп в миг, когато кървавата пукотевица в учебно заведение във Флорида възобнови дебата за огнестрелните оръжия в Съединени американски щати.

"Тези текстове скоро би трябвало да бъдат финализирани ", добави той по време на гала по награждаване в Белия дом.

След като мъж умъртви 58 души в Лас Вегас през октомври 2017 година, употребявайки точно такова устройство, Белият дом, конгресмени от Републиканската партия и даже Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA) показаха мнение, че би трябвало да се вкара надзор върху използването му. Но пет месеца по-късно Конгресът не е направил нищо по въпроса.

Актьорът Джордж Клуни и неговата брачна половинка, адвокатката правозащитничка Амал Клуни, оповестиха, че подаряват 500 000 $, с цел да поддържат демонстрацията с искане за надзор върху огнестрелните оръжия, планувана за 24 март във Вашингтон. Тя се провежда от оживелите при стрелбата в учебно заведение във Флорида, при която предходната сряда бяха убити 17 души.

Публикувано през вчерашния ден социологическо изследване на института "Куинипиак " демонстрира, че близо двама от всеки трима американци считат, че би трябвало да има по-стриктни закони за огнестрелните оръжия. Според сондажа, в който са взели участие 1249 американци сред 16 и 19 август, 66 на 100 са се оповестили за по-стриктни правила, а 31 % са срещу стягането на регулациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР