Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп подписа указ за ограничаване на покупките на дронове от Китай и Русия

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския подписа декрет, ограничителен държавните покупки на дронове от страни съперници на Съединени американски щати, към които актуалното американско държавно управление причислява Русия, Китай, Иран и Северна Корея, заяви пресслужбата на Белия дом, представена от ТАСС.

"Дронове се употребяват от нашите правоохранителни органи и за оказване на помощ при стихийни бедствия. Използването на апарати, създадени от нашите съперници, заплашва националната и икономическата ни сигурност ", се показва в указа.

"Операциите на държавното управление на Съединени американски щати с потребление на дронове засягат събирането и съхранението на поверителна информация...Политиката на Съединени американски щати се състои в това да се предотврати потреблението на средства на данъкоплатците за покупка на апарати, създаващи недопустим риск (за националната сигурност), или на програмно обезпечаване, на жизненоважни електронни съставни елементи на апарати, създадени от задгранични съперници. Политиката се състои в поощряване на потреблението на апарати локално произвеждане ", се споделя в текста..

Указът разпорежда на американските ведомства да оценят всички опасности за сигурността от създадени в Китай дронове в американският държавен флот и да дадат приоритет на тяхното унищожаване, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР