Американският президент Джо Байдън заяви, че сериозна кибер атака срещу

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че сериозна кибер атака срещу
Коментари Харесай

Байдън: Кибер атака би могла да доведе до война с използването на военна сила

Американският президент Джо Байдън съобщи, че сериозна кибер офанзива против Съединените щати би могла да докара до война с някоя от международните сили. 
" Виждаме по какъв начин кибер заканите, в това число хакерски офанзиви за откуп, от ден на ден предизвикват вреди и опустошения в действителния свят. Смятам, че е по-вероятно в случай че се окажем въвлечени във война - същинска война с потребление на военна мощ против огромна мощ, да е в следствие от пробив в кибер сигурността с големи последствия ", каза Байдън, като мненията му отразяват възходящите закани от страни като Русия и Китай. 
Кибер сигурността е измежду главните цели на Белия дом, откакто компании в Съединените щати пострадаха при съществени хакерски офанзиви, които засегнаха енергийните доставки и питателните вериги в някои елементи на страната, напомня Ройтерс.
По тематиката с ковид Байдън уточни, че администрацията му ще реши дали да вкара условие всички федерални чиновници да бъдат имунизирани против Ковид-19.
" В момента се обмисля. Имаме пандемия поради хората, които не са имунизирани. Колкото повече научаваме за този вирус и за разновидността Делта, толкоз повече би трябвало да бъдем разтревожени и загрижени ", каза американският президент.
Според СиЕнЕн новите ограничения за федералните чиновници ще бъдат публично оповестени в четвъртък. Ако те не са съгласни да бъдат ваксинирани, ще би трябвало да се съгласят на постоянни проби или да показват доказателства за какво слагането на ваксина не е допустимо, прецизира американската телевизия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР