Американският президент Джо Байдън посрещна в Белия дом баскетболистите от

...
Американският президент Джо Байдън посрещна в Белия дом баскетболистите от
Коментари Харесай

Президентът на САЩ прие в Белия дом шампионите от Голдън Стейт Уориърс

Американският президент Джо Байдън посрещна в Белия дом баскетболистите от тима на Голдън Стейт Уориърс дружно с техните фамилии, с цел да ги поздрави по случай извоюваната купа в НБА през 2022 година.

По традиция от предходни церемонии 46-ият президент на Съединени американски щати Байдън получи като подарък фланелка на Голдън Стейт с неговото име и номер 46 на гърба.

" Вратите на Белия дом са постоянно отворени за тима на Голдън Стейт Уориърс. Четири трофеи в НБА и шест финала през последните осем сезона не е по никакъв начин неприятно достижение ", сподели Джо Байдън.

Вицепрезидентът Камала Харис, която е родом от Оукланд от щата Калифорния, откъдето е и Голдън Стейт, е дългогодишна почитателка на тима. Тя също получи фланелка с името си с номер 1 върху гърба, откакто на предходен банкет й е бил подарен екип с номер 49 по случай това, че е станала 49-тият вицепрезидент на Съединени американски щати.

" Винаги съм била фенка на Уориърс и този тим е мотив за наслада и горделивост както за мен, по този начин и и за доста хора от американския народ ", сподели Харис.

Тя добави още: " Гордея се с Голдън Стейт не тъй като реализира триумфи, а поради това, че играчите, техните треньори и цялата баскетболна организация твърдо отстоява позициите си за равнопоставеност и правдивост, с помощта на честността и мощното си показване на игрището ".

Преди церемонията звездата на тима Стеф Къри и старши треньорът Стив Кър дадоха конференция в Белия дом, на която обявиха, че " са доста щастливи и разчувствани от опцията да отпразнуват успеха си на това място ".

Къри добави, че той, Клей Томпсън и Моузес Муди са взели участие в едночасова кръгла маса по тематиката за насилието с огнестрелни оръжия, непозволеното им потребление и безвредното боравене с тях. Темата е била обсъждана с висши чиновници на Белия дом, като тя е изключително мъчителна за Кър, защото татко му е бил погубен в Американския университет в Бейрут, Ливан.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР