Американският президент Джо Байдън подписа законопроект, с който изисква разсекретяването

...
Американският президент Джо Байдън подписа законопроект, с който изисква разсекретяването
Коментари Харесай

Байдън разсекрети документи за произхода на COVID-19. Лаборатория в Ухан е под подозрение

Американският президент Джо Байдън подписа законопроект, с който изисква разсекретяването на разследващи данни за произхода на COVID-19, които да проследят евентуалните връзки сред експлоадирането на пандемията и лаборатория в китайския град Ухан.

" Трябва да стигнем до дъното на произхода на Covid-19, в това число евентуалните връзки с Института по вирусология в Ухан. При използването на това законодателство моята администрация ще разсекрети и ще показа допустимо най-голяма част от тази информация ", съобщи Байдън в изказване.

Той показва, че през 2021 година, след встъпването си в служба като президент, е " наредил на разследващата общественост да употребява всички налични принадлежности ", с цел да проверява произхода на вируса. Тази работа " продължава ", само че ще бъде оповестено допустимо най-вече информация без да се предизвиква " вреда за националната сигурност ", сподели той.

Вашингтон организира мощно политизиран спор за произхода на пандемията от ковид съвсем откогато бяха докладвани първите случаи на болни от ковид.

Законопроектът крие политически опасности за Байдън, който се намира в сложни и обтегнати връзки с китайския водач Си Дзинпин. Пекин изрично отхвърля опцията, че е изтекла информация по време на проучванията в лабораторията в Ухан и това е довело до световната пандемия.

Въпреки това огромна част от Конгреса на Съединени американски щати преглежда тази доктрина, а въпросът се трансформира в опорна точка най-много за републиканските съперници на Байдън. Конгресът одобри и изпрати законопроекта на Байдън по-рано този месец.

COVID-19 е открит за пръв път през 2019 година в източния китайски град Ухан, като до момента по публични данни пандемията е довела до съвсем 7 млн. смъртни случая по света, като над един милион от тях са в Съединени американски щати.

Здравните чиновници и американската разследваща общественост не престават да са разграничени по въпроса дали той се е популяризирал инцидентно измежду хората от инфектирано животно или е изминал по време на проучвания, подхванати в Института по вирусология в Ухан.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати - една от американските организации, които проверяват пандемията - заключи с " ниска степен на убеденост ", че вирусът евентуално е пристигнал от лаборатория. По-рано сходно мнение изрази и ФБР, само че четири други американски организации към момента считат, че COVID-19 евентуално е резултат от естествено предаване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР