Американският президент Джо Байдън подкрепи на своя предшественик, републиканеца Доналд

...
Американският президент Джо Байдън подкрепи на своя предшественик, републиканеца Доналд
Коментари Харесай

Байдън смята, че Тръмп ще бъде признат за виновен

Американският президент Джо Байдън поддържа на своя предходник , републиканеца Доналд Тръмп, само че се усъмни, че поддръжниците на тази процедура ще завоюват задоволително гласове, с цел да го осъдят. Настоящият американски водач направи изказване в изявление за CNN, написа ТАСС.
„ Вярвам, че това би трябвало да се случи “, сподели Байдън в отговор на въпрос по отношение на процедурата за импийчмънт на Тръмп. В същото време, демократът изрази подозрения, че след чуванията в американския Сенат резолюцията за импийчмънт на някогашния президент ще завоюва задоволително гласове (67), с цел да бъде приет за отговорен по единствения член на обвиняване - подбудителство към протест. Това изисква най-малко 17 републикански сенатори да се опълчват на Тръмп. " Сенатът се промени, откогато работих там, само че не се промени толкоз доста ", сподели Байдън. Според телевизионния оператор президентът на Съединени американски щати удостовери, че процедурата за импийчмънт ще се отрази отрицателно на осъществяването на дневния ред на актуалната администрация. Според него обаче „ последствията ще бъдат още по-лоши, в случай че това не се случи “.
 Байдън оставя Сената да реши за импийчмънта на Тръм, приоритет е Коронавирус рецесията Байдън оставя Сената да реши за импийчмънта на Тръм, приоритет е Коронавирус рецесията
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще напусне Сената на Съединени американски щати, с цел да вземе решение за по-нататъшни дейности във връзка с импийчмънта на бив...
По-рано представителят на Белия дом Джен Псаки означи, че Байдън ще даде на американския сенат опция да позволява механически въпроси, свързани с времето и спецификата на процедурата за импийчмънт. Самият развой на импийчмънт ще стартира след 8-ми февруари. По време на сесиите членовете на Камарата на представителите, по този начин наречените админи на импийчмънт, ще работят като прокурори, а сенаторите като правосъдни заседатели. Демократичният сенатор Патрик Лийи (от Върмонт) ще управлява процеса.
Припомняме, че демократите направиха първия си опит да отстранят Тръмп от поста през 2019 година Тогава долната камара също утвърди обвиняванията, само че Сенатът, в който републиканците имаха болшинство, при започване на 2020 година оправда президента. Този път процедурата за импийчмънт бе инициирана поради изказвания, направени от Тръмп на 6-ти януари. На този ден поддръжници на републиканеца, събрали се в столицата на Съединени американски щати на протест в поддръжка на хиляди, нахлуха в Конгреса, пробвайки се да попречат на утвърждението на резултатите от президентските избори, извършени в страната на 3-ти ноември предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР