Американският президент Джо Байдън одобри в сряда отпускане на допълнителна

...
Американският президент Джо Байдън одобри в сряда отпускане на допълнителна
Коментари Харесай

Джо Байдън одобри още $800 милиона военна помощ за Украйна

Американският президент Джо Байдън утвърди в сряда разпределяне на спомагателна помощ на стойност 800 милиона $ за Украйна, която включва оръжия и муниции.

Прессекретарят на Пентагона Джон Кърби в известие до медиите сподели, че помощта е за " незабавните потребности на Украйна в сегашната борба до момента в който съветските сили насочват фокуса на тяхната безмилостна експанзия към източна Украйна ". Кърби добави, че това е седмото разпределяне на помощ за Украйна от американските ресурси от август предходната година.

Представили на Пентагона са се срещнали с водещи производители в областта на защитата да разискват опциите за „ ускорение продукцията “ на някои бойни системи, които да бъдат пратени в Украйна. Това излиза наяве от прессъобщение на Пентагона.  

Според прессъобщението срещата е била в сряда, като фокус на полемиката са били „ оръжия и съоръжение, които могат да се бъдат изнесени бързо, да се разпростират с минимално образование “ и да са ефикасни.

В прессъобщението от Ерик Пеан, представител на Пентагона, се показва още, че диалозите са засегнали и тематиката за „ увеличение готовността на Съединени американски щати, съдружници и сътрудници “.

По-рано публично лице от Пентагона, запазило анонимност бе представено от " Вашингтон пост " да споделя, че сходни срещи са част от „ естествения военен темп ", а не тъй като запасите и бойната дарба на Съединените щати са намалели. В същото време представителят е споделил, че Съединени американски щати са водещият снабдител на военна помощ за Украйна.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР