Американският президент Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за

...
Американският президент Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за
Коментари Харесай

Байдън: Въоръжение за Украйна за 800 млн. долара и 500 млн. икономическа помощ

Американският президент Джо Байдън разгласи нов пакет военна помощ за Украйна:

" Днес разгласявам нов пакет помощ за Украйна в размер на 800 милиона $ за защитата на Донбас. Тази помощ включва тежка артилерия, дронове, гаубици и боеприпаси за тях ".

Байдън акцентира, че войната в Украйна се намира в сериозен миг, когато Русия е минала към следващата ѝ фаза. Затова оръжейните доставки са планувани да отидат " непосредствено на фронтовата линия ", съобщи Байдън.

Той разгласи още, че Съединените щати не разрешават достъпа до американските пристанища на всички свързани с Русия кораби.

" Съединените щати ще дават 500 милиона $ директна икономическа помощ за украинското държавно управление. С тази финансова помощ държавното управление ще може да стабилизира стопанската система и районите, унищожени от съветските агресори ", разгласи още американският президент.

Освен това Съединените щати ще дават краткотрайно леговище за украинските бежанци, които сега се намират в Европа.

В Белия дом американският президент назова борбата за Киев " историческа победа " за украинците. И акцентира категорично, че няма никакви доказателства, че обсаденият пристанищен град Мариупол е високомерен от съветската войска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР