Американският президент Джо Байдън и руският президент Владимир Путин ще

...
Американският президент Джо Байдън и руският президент Владимир Путин ще
Коментари Харесай

Байдън и Путин ще разговарят днес

Американският президент Джо Байдън и съветският президент Владимир Путин ще беседват по телефона през днешния ден, съобщи представител на Белия дом, представен от Ройтерс.

" Те ще беседват в събота сутринта. Русия предложи телефонен диалог в понеделник. Ние направихме контрапредложение за събота и те одобриха ", сподели служителят.

Преди това Кремъл съобщи, че Путин и Байдън имат намерение да проведат телефонен диалог през днешния ден по самодейност на американската страна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че диалогът се възнамерява за събота вечер московско време.

Съобщението за планувания диалог сред двамата водачи беше направено, откакто Съединени американски щати обявиха, че Русия е струпала задоволително войски до Украйна, с цел да стартира огромно нахлуване.

Успоредно с това Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че ще беседва по телефона през днешния ден с съветския министър на външните работи Сергей Лавров в опит да разубеди Русия да не атакува Украйна.

" Продължаваме да следим доста притеснителни признаци за ескалация от страна на Русия, по-конкретно идването на нови (руски военни части) на украинските граници ", съобщи Блинкън на конференция във Фиджи, където взе участие в среща с водачите на тихоокеански страни.

Държавният секретар на Съединени американски щати акцентира, че " в случай че Русия в действителност е заинтригувана да реши, по пътя на дипломацията и разговора, тази рецесия, която сама сътвори, ние сме подготвени да дадем своя принос ". " Това обаче би трябвало да стане в подтекст на деескалация. А до момента виждаме единствено ескалация от страна на Москва ", означи той.

Блинкън предизвести, че Съединените щати и техните съдружници бързо ще наложат сурови стопански наказания на Русия, в случай че тя нападне Украйна. " Намираме се в повратна точка. Готови сме за всичко, което би могло да се случи ", заключи той.
Според Блинкън Русия може да нахлуе в Украйна " във всеки един миг ". " Не знаем дали (руският) президент (Владимир) Путин е взел решение " за офанзива, посочи в това време той.

Вчера Съединените щати предизвестиха, че Русия е струпала към Украйна задоволително войски, с цел да стартира нахлуване в прилежащата страна.

Остава неразбираемо дали Путин е издал заповед за офанзива, посочи съветникът на Байдън за националната сигурност Джейк Съливан. В същото време той увери, че нашествието може да стартира " във всеки един миг ".

Съветникът в Белия дом за националната сигурност позволи, че съветското военно навлизане в Украйна може да стартира с удар по въздуха. Затова той прикани американците, които към момента са в тази страна, да я изоставен в идващите 24-48 часа, тъй като едно въздушно нахлуване ще затрудни заминаването им.

Съливан не показа съответни доказателства в поддръжка на своите изказвания, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР