Американският президент Джо Байдън е обсъдил ситуацията в Афганистан в

...
Американският президент Джо Байдън е обсъдил ситуацията в Афганистан в
Коментари Харесай

Байдън и Джонсън договориха среща на Г-7 за Афганистан

Американският президент Джо Байдън е разискал обстановката в Афганистан в диалог с английския министър председател Борис Джонсън. Двамата водачи са показали потребността от още ‘тясна съгласуваност сред съдружниците по въпросите за бъдещето на страната и са се съгласили за осъществяване на среща на страните от Г-7.

Според прессъобщение на Белия Дом срещата ще се състои идната седмица и ще е виртуална. На нея се чака да бъдат разисквани общата тактика и метод.

По време на диалога американският президент и английският министър ръководител също са отбелязали „ смелостта и професионализма на техните военни и цивилни, които работят един до друг по евакуацията на жителите си и афганистанците, които са помогнали по време на войната “.

Междувременно от администрацията във Вашингтон бяха отправени мнения на изказванията на талибаните, че няма да търсят възмездие против съперниците си.

„ В последна сметка зависи от талибаните да покажат на останалата част от света кои са те и по какъв начин имат намерение да продължат “, съобщи съветникът по вътрешна сигурност Джейк Съливан по време на брифинг във вторник.

Съливан приказва и на фона на рецензии и даже обвинявания в непросветеност по отношение на Байдън за хаоса настъпил при влизането на талибаните в Кабул.

Той дефинира случилото се в афганистанската столица като ‘сърцераздирателно,’ само че също сподели, че „ при края на една революция, когато опозицията марширува в столицата ще има подиуми на безпорядък “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР