Американският посланик в Москва Джон Хънтсман заяви, че британските служби

...
Американският посланик в Москва Джон Хънтсман заяви, че британските служби
Коментари Харесай

САЩ са убедени, че Русия е отровила Скрипал

Американският дипломат в Москва Джон Хънтсман съобщи, че английските служби са дали „ доста безапелационни “ доказателства за съветска връзка на Вашингтон по случая с отровения разузнавач Сергей Скрипал.

В изявление за „ Комерсант “ дипломатът уточни, че Съединените американски щати стоят твърдо зад най-близкия си съдружник в лицето на Англия. В Лондон са сигурни, че Москва стои зад опита за нападение на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка на английска земя.

„ Не можем да оставим тези дейности без ответна реакция “, съобщи посланикът, разяснявайки координирания отговор на западните страни против Кремъл. Много страни изгониха съветски дипломати от страните си в символ на взаимност и съпричастност с британците.

„ През целия си живот не съм виждал толкоз явен и съгласуван отговор за подобен случай “, сподели още Джон Хънтсман. „ В доста връзки случилото се ни припомня на Крим и президентските избори в Съединени американски щати. Става въпрос за море от дезинформация. В тази обстановка трябваше да разчитаме на личния си разбор “, сподели американският дипломат.

„ Англия организира изчерпателен разбор и ние изцяло се доверяваме на техните изводи “, съобщи посланикът. Британският външен министър Борис Джонсън даже сподели, че съветският президент Владимир Путин персонално е наредил нападението на английска земя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР