Американският писател Стивън Кинг смята да напише книга, посветена на

...
Американският писател Стивън Кинг смята да напише книга, посветена на
Коментари Харесай

Стивън Кинг ще пише книга за коронавируса

Американският публицист Стивън Кинг счита да напише книга, отдадена на пандемията от ковид, съобщи самият той в токшоуто The View с Упи Голдбърг.

„ Искам да напиша книга, която директно да споделя за ковид. Искам да взема събитията от 2020 година и да видя как ще наподобяват като разказ. Това няма да бъде по никакъв начин елементарно “, показа писателят.

Кинг означи, че пандемията е повлияла донякъде и върху написването на детективския му разказ „ Били Съмърс “, публикуван през август 2021 година Според сюжета героите би трябвало да отидат на круиз, само че през предходната година това е било невероятно поради ограничаващите ограничения. По тази причина писателят е пренесъл действието през 2019 година, с цел да наподобява историята правдоподобно.

73-годишният Стивън Кинг е един от най-успешните писатели в света. Неговите истории, които постоянно граничат със свръхестественото, са продадени в над 350 милиона копия. Той е създател на 63 романа (седем под псевдоним) и над 200 описа, доста от които са превърнати в сполучливи филми и сериали. Неговият дебютен разказ „ Кери “, излиза през 1974 г. следван от „ Сиянието “, който му носи международна популярност и е екранизиран от Стенли Кубрик с участието на Джак Никълсън.

Предстоящата творба няма да е първата, в която създателят на бестселъри се въодушевява от смъртоносна зараза. Още през 1978-а Кинг написа романа " Сблъсък ", в който споделя за унищожителен вирус.   " Хората не престават да повтарят: " Боже, все едно живеем в история на Стивън Кинг ", споделя той.  " И единственият ми отговор на това е: " Съжалявам ", разяснява той в изявление при започване на пандемията от COVID-19. 

През 2020 година бе сниман и минисериал по " Сблъсък ", за който Кинг написа нов край. Той бе излъчен по CBS All Access и е с присъединяване на  Упи Голдбърг (в ролята на майка Абигейл), Джеймс Марсдън, Грег Киниър, Амбър Хърд. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР