Американският писател Стивън Кинг смята да напише книга, посветена на

...
Американският писател Стивън Кинг смята да напише книга, посветена на
Коментари Харесай

Стивън Кинг ще пише книга за пандемията

Американският публицист Стивън Кинг счита да напише книга, отдадена на пандемията от ковид. Той съобщи това в ефира на токшоуто The View с Упи Голдбърг.

„ Искам да напиша книга, която директно да споделя за ковид. Искам да взема събитията от 2020 година и да видя, по какъв начин ще наподобяват като романа. Това няма да бъде по никакъв начин елементарно “, показа писателят, предава ТАСС, представени от БГНЕС.
 Стивън Кинг назова най-страшния филм на всички времена Стивън Кинг назова най-страшния филм на всички времена
Американският публицист Стивън Кинг, прочут най-вече с романите си в жанра на ужасите и трилъра, описа в изявление за „ Dread Cent...

Стивън Кинг означи, че пандемията е повлияла и върху написването на детективския разказ „ Били Съмърс “, публикуван през август 2021 година Според сюжета героите би трябвало да отидат на круиз, само че през предходната година това е невероятно поради ограничаващите ограничения. По тази причина писателят е пренесъл действието през 2019 година, с цел да наподобява историята правдоподобно.

Кинг е създател на над 50 романа, които са продадени в 350 милионен тираж по целия свят. Неговият първи разказ „ Кери “, излиза още през 70-те години, следва „ Сияние “, който му носи международна популярност. Романът е екранизиран през 1980 година с присъединяване на Джак Никълсън.

През 2003 година писателят бе почетен с медала на Националния хартиен фонд за своя голям принос в развиването на американската литература. През 2014 година той бе награден и с Национален орден за достижения в изкуството.

Още от ЛИТСПОТ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР