Американският писател и консултант по стратегически рискове Фредерик Уилям Енгдал

...
Американският писател и консултант по стратегически рискове Фредерик Уилям Енгдал
Коментари Харесай

Зловещата приказка за енергийния преход. Инвестиционният фонд, който създаде световната енергийна криза

Американският публицист и съветник по стратегически опасности Фредерик Уилям Енгдал разгласява публикация на своя уеб страница How Blackrock’s Larry Fink Created the Global Energy Crisis (Как Лари Финк от BlackRock сътвори световната енергийна криза).

Най-големият в света американски капиталов фонд BlackRock взе участие в доста международни събития. Руският мъдрец и боен историк Сергей Переслегин счита, че точно „ Голямата тройка “ от такива финансови чудовища като BlackRock, Vanguard и State Street през днешния ден дефинират контурите на световното планиране. Както написа проф. Катасонов, тази „ Голяма тройка “ „ загребва под себе си Америка “ и се пробва да подчини целия свят.

Фредерик Енгдал разпростира въздействаща картина на злокобната история за енергийния преход.

„ Повечето хора не схващат същинските аргументи за международната енергийна рецесия, когато цените на петрола, газа и въглищата порастват по едно и също време, което води до затваряне на огромни химически, алуминиеви и стоманени и други промишлени предприятия. Администрацията на Байдън и водачите на Европейски Съюз упрекват Путин и военните дейности на Русия в Украйна за всичко.

Това обаче не е този случай (This is not the case). Енергийната рецесия е от дълго време планувана тактика от западни корпоративни и политически кръгове за разрушение на индустриалната стопанска система в името на антиутопичен зелен дневен ред. Това има своите корени доста преди началото на интервенцията в Украйна през февруари 2022 година “, написа Енгдал.

BlackRock придвижва „ зеленото “

През януари 2020 година, преди опустошителните „ пандемични “ блокирания, основният изпълнителен шеф на Black Rock Лари Финк разгласява писмо до сътрудници от Уолстрийт и корпоративни ръководители, в което обрисува капиталовите вероятности.

Във „ Фундаменталното финансово преустрояване “ Финк, който ръководи най-големия капиталов фонд в света с към 7 трилиона $ под ръководство, разгласи коренно отдалечаване от корпоративните вложения. Парите ще станат " зелени " (Money would “go green " ).

След това Финк написа по-подробна прогноза, в която съобщи: " В близко бъдеще... ще има доста преразпределение на капитала. " И подреди: " Всяко държавно управление, компания и акционер би трябвало да се изправи против изменението на климата. "

В това писмо Финк обрисува нова капиталова стратегия. Той даде да се разбере, че най-големият фонд в света приключва вложенията в петрол, газ и въглища. Той добави, че " климатичните промени са се трансформирали в определящ фактор за дълготрайните вероятности на фирмите " и следва " фундаментално преструктуриране на финансите ".

Оттогава вложението в ESG (environmental-social-governance), което санкционира фирмите, чиито действия са свързани с излъчванията на CO 2, стана съвременно измежду хедж фондовете, банките на Уолстрийт и капиталовите фондове.

BlackRock подкупва Организация на обединените нации

Писмото на Финк беше оповестяване на война на стандартните енергийни финансисти. BlackRock е съосновател на Работната група за финансово обявяване, обвързвано с климата (TCFD) и е подписал подкрепяните от Организация на обединените нации Принципи за отговорно вложение (PRI). Участниците в тази стратегия предизвикват единствено вложения с нулеви въглеродни излъчвания.

През 2020 година BlackRock се причисли към Climate Action 100+, коалиция от няколкостотин капиталови компании, ръководещи близо 70 трилиона $ към днешна дата, а Лари Финк беше назначен в Съвета на попечителите на Световния стопански конгрес (WEF) от Клаус Шваб.

През 2021 година Финк пое напряко полицейски функционалности, като изпрати искане до редица компании да „ разкрият информация за това по какъв начин техният бизнес модел се вписва в чистата „ нулева “ стопанска система “. В резултат на това до 2022 година вложенията в изследването и създаването на петролни и газови залежи по света са паднали до 1 трилион $. „ Прекратяването на външни вложения от BlackRock и други вложители от Уолстрийт значи мудна гибел на промишлеността “, написа Енгдал.

Байдън ли е президент на BlackRock?

В началото на своята президентска акция в края на 2019 година Байдън се срещна скрито с Финк, който му сподели: „ Тук съм, с цел да оказа помощ “. Малко след тази среща Байдън разгласи: „ Ще се отървем от изкопаемите горива “.

През декември 2020 година, даже преди встъпването си в служба, Байдън назначи Брайън Дийз, световен шеф за стабилно вложение на BlackRock Global, за асистент на президента и шеф на Националния стопански съвет. Дийс, който при Обама изигра съществена роля в изработването на Парижкото съглашение за климата, „ създаде проекта на Байдън за война против изкопаемата сила “.

Огромният петролопровод Keystone XL беше спрян, Байдън се причисли към Парижкото съглашение за климата, подписано през 2015 година от Обама, само че по-късно отхвърлено от Тръмп, и инициира санкции от 51 $ за петролната и газовата промишленост за излъчвания на звук CO2.

Всичко това беше злополука за американската нефтена и газова промишленост.

Убийте нефтената промишленост!

Американските рафинерии бяха определени като съществена цел на BlackRock и Байдън, следени от този фонд. През първите две години от президентството на Байдън в Съединени американски щати преработката на петрол беше понижена с 1 милион барела бензин и дизел дневно. През 2023 година, вследствие на прекратяването на вложенията на BlackRock, рафинирането на нефт, според изчисленията на Eнгдал, ще намалее с още 1,7 милиона барела дневно.

Позовавайки се на внезапния спад на петролните вложения на Уолстрийт и политиките на Байдън, основният изпълнителен шеф на Chevron неотдавна сподели, че в никакъв случай повече няма да бъдат издигнати нови рафинерии в Съединени американски щати.

„ В Европа към Лари Финк се причисли прословутата корумпирана Урсула фон дер Лайен. Тя напусна борда на WEF през 2019 година, с цел да стане началник на Европейската комисия. Първото й огромно деяние в Брюксел беше популяризирането на програмата за нулеви въглеродни излъчвания “, споделя Енгдал.

В резултат на това Европейски Съюз наложи тежки въглеродни налози на европейските компании, както и наложи доста ограничавания на петролните, газовите и въглищните компании, доста преди началото на СВO.

Комбинираното влияние от мошеническата стратегия ESG на Финк в администрацията на Байдън и обезумяването на Европейски Съюз по нулевите въглеродни излъчвания сътвори най-лошата енергийна и инфлационна рецесия в историята “, заключава Енгдал.

BlackRock превзема Европа и целия свят

След като смаза американската петролна и газова промишленост, BlackRock пое, както писахме, Европа. Контролирайки дружно с Vanguard и State Street най-голямата немска капиталова компания Deutsche Wohnen, а посредством нея и най -големите компании и банки в Германия (Deutsche Bank, Lufthansa, Siemens, Allianz), BlackRock се държи като стопанин в Германия.

Франция също се подчини на американския капиталов див звяр. Френската организация за развиване (AFD) и немското министерство на околната среда си партнираха с BlackRock в Партньорството за финансиране на климата (CFP) за „ активизирането на огромни институционални вложения в обвързваните с климата браншове на разрастващите се пазари “ в огромен мащаб. Инвестициите ще бъдат ориентирани към страните от Югоизточна Азия, Латинска Америка и Африка.

Америка има намерение да трансферира целия свят към зелена стопанска система, само че за сметка на някой различен. Така Германия и Франция ще би трябвало да похарчат по 30 милиона $ за битка с митичното световно стопляне.

BlackRock, Vanguard, State Street, Fidelity управляват, както писахме, конгломерата Big Pharma, в чиито ползи се отприщи международната нервност за „ битка с пандемията “. Три от тези капиталови фондове, както и Morgan Stanley Investment Management, управляват десетте най-големи фармацевтични компании - главните производители на ваксини. И в този момент международната енергийна рецесия е посоката на офанзивата на финансовия интернационал, воден от американските капиталови фондове, против обичайните енергийни браншове.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР