Американският пастор Андрю Брънсън, обвинен в терористична дейност в Турция,

...
Американският пастор Андрю Брънсън, обвинен в терористична дейност в Турция,
Коментари Харесай

Турски съд освободи американския пастор Брънсън

Американският свещеник Андрю Брънсън, упрекнат в терористична активност в Турция, беше освободен. Издадена му е тригодишна присъда, само че той към този момент е излежал по-голямата част от това време.

 © Българска телеграфна агенция
Изнесената информация от американските медии, че Турция и Съединени американски щати са постигнали скрито съглашение за ориста на Андрю Брънсън, се оказа вярна. След следващото - четвърто подред, чуване по делото против него, съдът в Алиага взе решение да го освободи. Според предварителната информация, той е пуснат в подмяна на разхлабване на американската икономическа хватка към Анкара.

Андрю Брънсън беше задържан през 2016 г и упрекнат във връзки с организации, виновни за опита за прелом от юли същата година. Според обвиняването, Брънсън е работил в поддръжка на мрежата на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен и Кюрдската работническа партия. Заплашваха го 35 години затвор.

Брънсън изрично отхвърля виновността си. Той е един от 20-те американски жители, арестувани в Турция, след несполучливия прелом през 2016 година Според турски анализатори, връзките сред Анкара и Вашингтон ще се подобрят.
Проф. Надир Девлет, университет " Айдън " в Истанбул: Ще се възстановят връзките, тъй като двете страни са нуждаят една от друга. Но този сложен интервал ще продължи не малко време.
Казузсът " Брънсън " съществено обтегна връзките по оста Анкара-Вашингтон освен в полето на дипломацията. Вашингтон наложи наказания на двама турски министри. Стигна се до доста увеличение на митата и от двете страни, което пък докара до срив на турската лира.
 Американският свещеник Андрю Брънсън се яви в съда в Турция Американският свещеник Андрю Брънсън се яви в съда в Турция
Задържаният в Турция американски свещеник Андрю Брънсън се яви в съда, на фона на спекулации, че може да бъде освободен. Евангелистът беше отведен при з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР