Американският оператор на петролопроводи Колониъл пайплайн, който беше принуден да

...
Американският оператор на петролопроводи Колониъл пайплайн, който беше принуден да
Коментари Харесай

Най-голямата петролопроводна компания в САЩ е блокирана от кибератака

Американският оператор на петролопроводи " Колониъл пайплайн ", който беше заставен да затвори голямата си мрежа поради хакерска атака, заяви, че е пуснал в деяние напълно дребна част от разпределителните си тръбопроводи сред терминалите, съобщи Франс прес.

Кибератаката е включвала така наречен рансъмуеър - код, който се възползва от пропуските в сигурността, с цел да криптира компютърните системи и да изисква откуп за деблокирането им, уточни в официално съобщение компанията.

Опитът за киберизнудване е дело на незаконна тайфа, известна като " ДаркСайд ", която се прави на Робин Худ, като краде от корпорации и подарява част от откраднатото за щедрост, споделиха източници, осведомени с следствието, представени от Асошиейтед прес.

Малко откакто откри офанзивата, " Колониъл " спря някои системи като защитна мярка за ограничение на опасността, означи компанията.

Работата на мрежата е блокирана към този момент трети ден. Според специалисти цените на бензина евентуално няма да бъдат наранени, в случай че системата още веднъж проработи обикновено в идващите дни, само че подчертаха, че случаят би трябвало да бъде сигнален сигнал за фирмите да извърнат внимание на уязвимите си места и да потърсят решения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР