Американският национален отбор по баскетбол ще остане без медал от

...
Американският национален отбор по баскетбол ще остане без медал от
Коментари Харесай

Провал за САЩ на Мондиал `19 по баскетбол

Американският народен тим по баскетбол ще остане без орден от международното състезание за първи път от 17 години, откакто отпадна още на 1/4-финал от Мондиал `19 в Китай. Американците, които преследваха трета поредна международна купа, отстъпиха със 79:89 против Франция.

Това е първа загуба за Съединени американски щати в интернационален шампионат от 2006 година, когато отборът падна от Гърция на полуфинала на международното състезание в Япония. Американците бяха в серия от 58 следващи победи на огромни шампионати. За първи път от 2002 година те не влизат в Топ 4 на шампионата на планетата, а едвам за повторно в последните 10 международни шампионати отборът няма да вземе орден.

Загубата е едвам 10-а за Съединени американски щати, откогато в отбора могат да играят баскетболисти от НБА. За разлика от някои от предходните обаче, това проваляне не е чак толкоз сензационно, защото американците дойдоха в Китай с много по-слаб тим от предстоящото. Всички огромни звезди от НБА отхвърлиха да се причислят, а още преди шампионата отборът позволи първата си загуба въобще от 2006 година насам - в контрола против Австралия.

На международното въпреки всичко Съединени американски щати демонстрираха по-добра игра, само че не и против Франция. Водени от двама баскетболисти от НБА - Руди Гобер и Еван Фурние, французите поведоха с 6 т. на почивката. В третата четвърт американците обърнаха и даже дръпнаха със 7 т. В последната част обаче Франция бе доста по-добрият отбор и стигна справедливо до успеха. Фурние вкара 22 т. за триумфа, а Гобер добави 21. Донован Мичъл означи 29 т. за Съединени американски щати.

Това бе първи триумф за " петлите " против Съединени американски щати на международно състезание или олимпийски игри. Досега салдото на Франция бе 9 загуби от 9 мача.  " Не знам по какъв начин да опиша тази победа. Мечтая за това от доста време. Това е от тези мачове, за които ще се приказва след 20 години. Но ние сме пристигнали тук за златото и този триумф няма да значи нищо, в случай че не спечелим златото ", сподели Гобер, чийто отбор ще срещне Аржентина на полуфиналите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР