Американският музикант Дейвид Кросби, съосновател на две влиятелни рок групи,

...
Американският музикант Дейвид Кросби, съосновател на две влиятелни рок групи,
Коментари Харесай

Почина рок легендата Дейвид Кросби

Американският музикант Дейвид Кросб и, съосновател на две авторитетни рок групи, умря на 81-годишна възраст, предадоха информационните организации.

Певецът и текстописец става прочут с фолк-рок група " Бърдс ", към която се присъеднява през 1964 година и взе участие в основаването на оглавили класациите шлагери, измежду които кавър на " Mr Tambourine Man " на Боб Дилън и " Turn! Turn! Turn! ".

Малко откакто напуща групировката през 1967 година, Кросби става част от супергрупата " Кросби, Стилс енд Наш ". В нея той се изявява дружно със Стивън Стилс и Греъм Наш, а по-късно към тях се причислява и Нийл Йънг.

Докато е в групата, Кросби написва частите " Guinnevere ", " Almost Cut My Hair ", " Long Time Gone ", " Delta " и " Deja Vu " .
 

— Variety (@Variety)
" С огромна горест оповестяваме, че след дълго боледуване умря нашият обичан Дейвид (Крос) Кросби. Той беше заобиколен с любов от брачната половинка си и сродна душа Джан и сина си Джанго ", се споделя в известие, изпратено от половинката на музиканта - Джан Данс, до американското издание " Варайъти ". 

" Въпреки че той към този момент не е тук с нас, неговата човещина и добра душа ще продължат да ни направляват и въодушевяват. Наследството му ще продължи да живее посредством неговата именита музика. Мир, обич и естетика за всички, които познаваха Дейвид и тези, до които той се докосна. Той ще ни липсва доста... Благодарим за любовта и молитвите ".

Дейвид Кросби е въведен два пъти в Залата на славата на рокендрола като член на двете групи.
Той бе олицетворение на кредото " секс, опиати и рокендрол ". Освен зависимостта към опиатите, която в последна сметка докара до трансплантация на черен дроб, през бурния живот на Кросби имаше тежка злополука с мотоциклет, гибел на другарка и борби с хепатит С и диабет, напомня Ройтерс.

— Rolling Stone (@RollingStone)

Певецът от " Бийч бойс " Браян Уилсън бе измежду първите, които отдадоха респект на музиканта, като сподели, че е " изгубил думи " след новината. " Не знам какво да кажа, като се изключи че съм с разрушено сърце да чуя за Дейвид Кросби. Той беше необикновен гений... толкоз популярен артист и създател на песни. И прелестен човек ", написа Уилсън в Туитър.
 

— Brian Wilson (@BrianWilsonLive)
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР