Американският музей по естествена история очевидно планира да огради със

...
Американският музей по естествена история очевидно планира да огради със
Коментари Харесай

Музеят по естествена история планира да огради със стена огромна изложба, която съхранява 10 000 квадратни фута реликви на индианци

Американският музей по естествена история явно възнамерява да огради със стена изложбените зали, които в миналото са съхранявали 10 000 квадратни фута реликви на индианци, The Post научи.

Ден откакто фамозният музей ненадейно оголи своите пространства, отдадени на племената от Източните гори и Големите равнини, бяха сложени преносими стени, с цел да блокират в миналото процъфтяващата част от оборудването.

„ Артефактите в този случай са отстранени от аспект, защото Музеят няма единодушие да ги демонстрира “, съгласно табела, сложена покрай неразрешената зона.

Промените идват вследствие на новите федерални разпореждания според Закона за отбрана и репатриране на гробовете на индианците (NAGPRA), който изисква музеят да изпраща артефакти назад на племената, от които произлизат, като част от развой, в който племената ще дават единодушие с това, което може да се демонстрира.

„ Тези огромни институции, които затварят толкоз доста квадратни фута, можеха да подхващат превантивни ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР