Американският концерн Ford Motor Co разкри в понеделник сключването на

...
Американският концерн Ford Motor Co разкри в понеделник сключването на
Коментари Харесай

Ford си гарантира литий за батерии с много нови сделки

Американският тръст Ford Motor Co разкри в понеделник сключването на няколко нови покупко-продажби за доставка на литий за акумулатори, защото се стреми да извърши задачата си да създаде 2 милиона електрически транспортни средства до 2026 година и да догони оптимално пазарния водач в лицето на Tesla.

Ford организира събитие за вложители в понеделник и изясни по какъв начин възнамерява да печели пари и да усили производството на своите електрически транспортни средства от последващо потомство, до момента в който работи за справяне със настоящия забележителен минус на разноските по отношение на съперниците.

Северноамериканските автомобилни производители се надпреварват да обезпечат доставки на материали за акумулатори, с цел да усилят производството на електрически автомобили, защото търсенето на екологични транспортни средства нараства, и да се възползват от данъчните заеми, предлагани от Съединени американски щати.

Albemarle Corp и Nemaska Lithium ще доставят литиев хидроксид, съществена съставна част в катода на литиево-йонни акумулатори, надлежно за интервал от 5 и 11 години, стана ясно от събитието.

Albemarle ще достави повече от 100 000 метрични тона литиев хидроксид за почти 3 милиона бъдещи акумулатори на електрически автомобили на Ford, заяви компанията в понеделник.

Акциите на Albemarle се покачиха с 1% в предварителната търговия до 206 $.

Nemaska Lithium пък е благосъстоятелност на Investissement Québec, организацията за икономическо развиване на държавното управление на Квебек, и Livent. Ford ще бъде първият му клиент.
Tesla стартира да строи голяма литиева рафинерия (видео)
Вицепрезидентът на Ford Лиза Дрейк сподели, че договорката „ ни оказва помощ да укрепим и понижим риска от нашите проекти за доставяне с основни минерали, от които се нуждаем, с цел да създадем електрическите автомобили по-достъпни за нашите клиенти в дълготраен проект “.

Литият, основен съставен елемент в множеството модерни акумулатори за електрически коли, има по-висока енергийна компактност, което прави допустимо батериите да бъдат компактни и да имат по-висок потенциал за предпазване, което е от решаващо значение за покриване на огромни дистанции сред зарежданията.

Частната EnergySource Minerals ще доставя литиев хидроксид от обекта Imperial Valley, Калифорния, който се чака да проработи през 2025 година, а Compass Minerals ще доставя литиев карбонат.

По-рано тази година Ford се причисли към PT Vale Indonesia и китайската Zhejiang Huayou Cobalt като техен нов сътрудник в цех за преправка на никел в Индонезия на стойност 4.5 милиарда $.

Ford съобщи, че ще има световен потенциал за произвеждане на 600 000 електрическия автомобил до края на 2023 година

Американският авто производител в понеделник удостовери прогнозата си за цялата година от 9 до 11 милиарда $ EBITDA и към 6 милиарда $ поправен свободен паричен поток.

Ford продължава да чака поделението си за електрически транспортни средства да загуби 3 милиарда $ тази година.

Чилийската SQM вторият по величина производител на литий в света след Albemarle, също подписа дълготрайно съглашение за доставка с Ford в понеделник, макар че нито една от двете компании не уточни периода на договорката.
Новото злато? Чили национализира голямата си литиева индустрия
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР