Американският кокер-шпаньол е порода, която се отличава със своя красив

...
Американският кокер-шпаньол е порода, която се отличава със своя красив
Коментари Харесай

Характер и поведение на американския кокер-шпаньол

Американският кокер-шпаньол е порода, която се отличава със своя хубав бухнал външен тип. Тези кучета имат прелестна мека четина, относително дребен растеж и продълговати уши. Техният външен тип е повода да имат не малко обожатели, които желаят да ги имат за лични домашни любимци.

Освен с отличителния си външен тип, ето с какви други присъщи поведенчески особености е известен американският кокер-шпаньол:

Това е извънредно умна порода кучета, като бързо привиква с нови условия и промени в обкръжаващата ги среда. Това е повода да бъдат страхотна опция, в случай че нямате опит с развъждането на домакински любим. Важно изискване при възпитанието на кучетата е да осигурите допустимо най-ранната социализация. Те могат да се затворят в себе си и да откажат връзката с други кучета или хора, в случай че не се научат да бъдат обществени от дребни. Затова е значимо да бъдат разхождани от ранна възраст и да се срещат с други външни лица или кучета.

Характерът на американския кокер-шпаньол е добър, отзивчив и грижлив. Когато се привържат към своите притежатели, те стават доста благи и отдадени, като елементарно усвояват нови заповеди и се вслушват в подадените команди. Те се отличават с радостната си натура.

 Американски кокер-шпаньол

Кокер-шпаньолите кипят от сила и елементарно си намират занятие, с което да се заиграят. Друга тяхна специфичност е потребността им да бъдат към някого. Те привикват със своите стопани и не обичат да остават без тях. Това може да се окаже и минус на породата, защото самотата в действителност е спънка за тези животни.

Когато останат дълготрайно време сами, кучетата лаят дълготрайно. Затова се предлага деликатното обсъждане за вземането на куче от тази порода изключително в случай че не разполагате с нужното свободно време.

Неговата благост разрешава американския кокер-шпаньол да бъде отглеждан елементарно, защото не основава никакви спорове и липсва всякаква експанзия в техния темперамент. По-скоро те могат да основават другарства, както с други животни, по този начин и със своите стопани. Веднъж привържат ли се към вас, те ще бъдат извънредно лоялни и ще се грижат за вашето положително въодушевление.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР