Американският институт за военни изследвания в ежедневното си обобщение на

...
Американският институт за военни изследвания в ежедневното си обобщение на
Коментари Харесай

ISW: Отстъплението на Русия не е край на блокадата на Черно море

Американският институт за военни проучвания в ежедневното си резюме на събитията в Украйна разказва изтеглянето на съветските войски от Змийския остров и боевете в Донбас.

Поражението на Русия на Змийския остров ще понижи ненапълно натиска върху украинското крайбрежие с помощта на изтеглянето на съветските системи за противовъздушна защита и противокорабни ракети от острова. Самото оттегляне обаче няма да постави завършек на военноморската обсада, защото съветските сили разполагат със сухопътни противокорабни системи в Крим и в западната част на Херсон, които към момента са в положение да заплашват украинския морски трафик, както и останалите кораби на украинския Черноморски флот.
 17 починали след две съветски ракети по Одеса
17 починали след две съветски ракети по Одеса

В жилищен блок и почивна станция

Руските сили реализират непълен триумф в настъплението си против петролната рафинерия в Лисичанск и покрайнините на Лисичанск. Вероятно има проект за потребление на окупираната част от рафинерията като плацдарм за нахлуване към самия Лисичанск.

Руските сили не престават настъплението си южно и източно от Бахмут и северно от Славянск. Ограничените триумфи наоколо до Бахмут могат да насърчат съветските сили да се опитат да приготвят почвата за нахлуване към самия Бахмут, макар че в кратковременен проект те евентуално ще се съсредоточат повече върху блокирането и контрола на информационните линии, излизащи от Бахмут.

Руските сили не престават да се пробват да си върнат контрола над селищата на север от Харков.

Руските сили също по този начин не престават да се пробват да напредват на югоизток към Славянск от административната граница на Харковска и Донецка област. Въздушните удари по покрайнините на града и гражданската инфраструктура в самия град имат за цел да основат условия за по-нататъшно нахлуване към Славянск.

Украинските контраофанзиви не престават да принуждават съветските сили в южното направление да избират отбранителни дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР