Американският гард Майкълайн Дуейн Скот подписа договор с Рилски спортист,

...
Американският гард Майкълайн Дуейн Скот подписа договор с Рилски спортист,
Коментари Харесай

Баскетболният Рилски спортист се подсили с американския гард Майкълайн Скот

Американският гард Майкълайн Дуейн Скот подписа контракт с Рилски състезател, оповестиха от клуба от Националната баскетболна лига.

Той е висок 183 сантиметра и е роден в Тълса, щата Оклахома на 10 август 1993 година.

В колежанското състезание играе за тима на Айдахо, а след завършването през 2015 година идва в Европа, с цел да се състезава професионално.

Кариерата на Скот започва в литовския Шауляй, за който изиграва 23 срещи в Литовската баскетболна лига, осем в Балтийската баскетболна лига и шест в шампионата ФИБА Европа къп. Година по-късно гардът се мести в Хърватия, където остава два сезона. Там носи поредно екипа на Шибеник и на Сплит. През сезон 2018/2019 кариерата на американеца продължава в Стал Остров Виелкополски.
За поляците гардът изиграва 31 срещи, в които записва по 12 точки и 5 асистенции приблизително за мач.

След положителните си игри в Европа Майк Скот се завръща в Америка, като лятото се включва в Лятната лига на НБА с тима на Чикаго Булс, след което играе в Г-лигата за Солт Лейк Сити Старс.

За тима от Уест Вали Скот изиграва общо 48 мача, в които записва междинни индикатори от 10 точки и 4 асистенции на мач.

През сезон 2021/2022 Майк Скот се завръща на Стария континент, а повода за това е договорът му с полския Люблин. Там той изиграва 15 срещи, в които бележи приблизително по 16 точки и 6 асистенции. Тези индикатори му обезпечават трансфер в босненския Широки брег, а по-късно и в унгарския Дебрецен. При унгарците американецът играе през целия миналогодишен сезон, като се показва на равнище и завършва с индикатори от 10 точки и 4 асистенции приблизително на мач.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР