Американският финансист от унгарски произход Джордж Сорос се страхува властите

...
Американският финансист от унгарски произход Джордж Сорос се страхува властите
Коментари Харесай

Сорос: Страх ме е от властите в Будапеща

Американският финансист от маджарски генезис Джордж Сорос се опасява управляващите в Будапеща, които водят акция против него, да не стартират да преследват и жители на страната, които споделят европейските полезности. Той показва позицията си в оповестено изявление за английския в. "Файненшъл таймс ".

"Това е покруса за Унгария, щом държавното управление й се мъчи да остане на власт, като разпалва ненавист и мами популацията ", споделя Сорос. Кампанията на управляващите, целяща съгласно него да дискредитира финансиста, "умишлено изопачава обстоятелствата " и е ориентирана към неуки хора, декларира той.

През юли министър председателят на Унгария Виктор Орбан съобщи, че "империята на Сорос " ощетявала ползите на унгарците и излагала на заплаха освен страната им, само че и Европа като цяло. Според него "план на Сорос " планува в Европа да бъдат привлечени един милион мигранти от мюсюлманския свят.

Пред "Файненшъл таймс " финансистът за пръв път дава отговор на обвиняванията, отправени от унгарския водач, получавал от Сорос през 1989 година стипендия като стажант в Оксфорд. "Не мога повече да мълча, защото има заплаха неотдавнашните изказвания на унгарските секрети служби да доведат до гонения освен против организации, само че и против частни лица - декларира Сорос. - Усещах, че би трябвало да внеса изясненост, с цел да защитя хората, поемащи огромен риск, бранейки европейските полезности ".



През април Унгария одобри нов закон за висшето обучение с по-строги условия към задграничните образователни заведения в страната. Опоненти и критици на унгарското държавно управление съзряха блян да бъде спряна активността на Централноевропейския университет, учреден в Будапеща през 1991 година с финансова поддръжка от Сорос. В момента там следват близо 2000 студенти от над 100 страни.

Във въпросник, който бе изпратен на 8-те милиона маджарски гласоподаватели, държавното управление упреква Сорос, че желае да отстрани европейските граници и да накара Европейски Съюз да приема "поне по един милион мигранти годишно ".

87-годишният Сорос призна в оповестено изказване, че фактически е загатнал това число в разгара на мигрантската рецесия от 2015 година, обаче е понижил тази численост на 300 000 души година по-късно.

Той също така отхвърля да е призовавал за отваряне на границите, за наложително систематизиране на бежанци в страни, които не ги желаят, или за по-меки присъди за мигранти, които са нарушили закона, както се твърди във въпросника.



"Унгарското държавно управление се пробва да отклони вниманието на жителите си, като си измисля външен зложелател ", съобщи Сорос, съгласно който водената от Будапеща акция "подклажда антимюсюлманските настроения и употребява антисемитската изразителност от 30-те години ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР