Американският Федерален резерв се опасява от влошаване на икономическата ситуация

...
Американският Федерален резерв се опасява от влошаване на икономическата ситуация
Коментари Харесай

ФЕД вижда риск от влошаване на икономическата ситуация в Европа

Американският Федерален запас се притеснява от утежняване на икономическата обстановка в Европа и евентуален отрицателен резултат върху Съединени американски щати,. Това излиза наяве от отчета на запаса за полугодието, оповестен късно нощес и представен от Блумбърг.

Междувременно от Европейската централна банка още веднъж обявиха, че огромните фискални тласъци от другата страна на Атлантика съставляват риск за икономическите вероятности.

Въпреки това през юни Франкфурт може да забави темпа на изкупуване на облигации по „ пандемичната “ си стратегия.

Ако рецесията с Covid-19 още веднъж се утежни, може да има проблеми в Европа, се споделя в отчета на Федералния запас за полугодието, представен от Блумбърг.

В документа е записано, че в случай че държавните ограничения на Стария континент се окажат незадоволителни, е допустимо някои огромни банки да претърпят „ обилни неизпълнения “ на заемите, а оттова отрицателният резултат да се усети и във Вашингтон.

ФЕД предизвестява, че корпоративната задлъжнялост би трябвало да бъде следена „ със зорко око “ и предизвестява, че вложителите са „ превъзбудени “.



В Европа паниките са други – големите тласъци във Вашингтон, които покачиха доходността по държавните облигации.

„ Въпреки че доходността по номиналните облигации нараства през последните седмици, тази по облигациите, поправени по отношение на инфлацията, остава ниска, защото през март Европейската централна банка реши краткотрайно да усили темпа на изкупуване “, разяснява латвийският гуверньор Мартинс Казакс.

По думите му, в случай че се запазят удобните резултати от дейностите на Франкфурт, през юни темпът на изкупуване може да бъде занимателен.

Банкерът е внимателен в оценките си, само че счита, че към този момент няма причина, поради която програмата за незабавни покупки в изискванията на пандемия на Европейската централна банка да бъде продължена след март следващата година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР