Американският държавен секретар Майк Помпео призова за създаването на нов

...
Американският държавен секретар Майк Помпео призова за създаването на нов
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ поиска всеобщ съюз срещу Китай

Американският държавен секретар Майк Помпео прикани за основаването на " нов съюз на демокрациите ", който да се опълчи на Китай, съобщи БГНЕС.
" Ние не можем да се оправим сами с това предизвикателство. Организация на обединените нации, НАТО, Г-7, Г-20, нашата комбинирана икономическа, дипломатическа и военна мощ сигурно е задоволителна, с цел да отговорим на това предизвикателство, в случай че ги използваме ясно и самоуверено ", сподели Помпео на протест в Калифорния.
Той предизвести, че " в случай че свободният свят не промени комунистическия Китай, комунистическият Китай ще ни промени ". Помпео добави, че в този момент " не можем да се върнем към предишните практики, единствено тъй като са комфортни или комфортни ".
" Може би е време за нова група съидейници, нов съюз на демокрациите. Ние имаме инструментите. Сега имаме потребност и от обща воля ", заключи Помпео.
Според него, Съединени американски щати ще завоюват в борбата с Китай, тъй като той повтаря грешките на Съюз на съветските социалистически републики.
" Вярвам, че можем да го създадем. Имам тази религия, тъй като сме го правили и преди. Вярвам, тъй като Китайската комунистическа партия (ККП), повтаря същите неточности, които направи Съветският съюз - отчуждаване на евентуалните съдружници, разрушение на доверието сред страната и света, нарушение на правата върху собствеността и върховенството на закона ", съобщи Помпео в тирада пред президентската библиотека на Ричард Никсън в Калифорния.
Държавният секретар призна, че за разлика от Съветския съюз Китай е " надълбоко интегриран в международната стопанска система ", само че означи, че " Пекин е по-зависим от нас, в сравнение с ние от него ".
" Тук не става въпрос за въздържане. Това е комплицирано ново предизвикателство, с което в никакъв случай не сме се сблъсквали преди: Съюз на съветските социалистически републики беше откъснат от свободния свят. Комунистически Китай към този момент е в проникнал през границите ни ", добави Помпео.
Той очерта главния принцип, въз основата на който в този момент би трябвало да се построяват връзки с Китай. " (Президентът на Съединени американски щати Роналд) Рейгън общуваше със Съветите на правилото " Доверявайте се, само че проверявайте ". Що се отнася до ККП, аз споделям: " Не се доверявайте и проверявайте ", съобщи Помпео в речта си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР