Американският държавен секретар Антъни Блинкен беше в Кайро във вторник

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен беше в Кайро във вторник
Коментари Харесай

Блинкен търси напредък по споразумението за прекратяване на огъня за заложниците в Газа на срещи с египетски посредници

Американският държавен секретар Антъни Блинкен беше в Кайро във вторник за среща с египетски водачи, която съгласно американски чиновници ще се концентрира основно върху задача за договаряния за преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас в подмяна на освобождение на заложници, държани от екстремистите.

Посещението на Блинкен идва и на фона на възходяща угриженост в Египет по отношение на декларираните планове на Израел да разшири борбата в Газа до региони на египетската граница, които са препълнени с разселени палестинци.

Министърът на защитата на Израел сподели, че израелската атака в последна сметка ще доближи до град Рафа, на египетската граница, където повече от половината от 2,3-милионното население на Газа са потърсили леговище и живеят във все по-мизерни условия.

Организация на обединените нации филантропични наблюдаващи споделиха във вторник, че израелските заповеди за евакуация в този момент обгръщат две трети от територията на Газа, карайки още хиляди хора всеки ден към граничните региони.

Египет пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР