Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че руските атаки срещу

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че руските атаки срещу
Коментари Харесай

Блинкън: Руските атаки срещу цивилни в Украйна представляват военни престъпления

Американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи, че съветските офанзиви против цивилни в Украйна съставляват военни закононарушения, предадоха международните организации.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2772
" Да взимаш съзнателно под прицел цивилни това е военно закононарушение. След толкоз опустошения през тези три седмици, аз мисля, че е мъчно да се заключи, че руснаците вършат нещо друго, също така ", сподели Блинкън.

Той добави, че юридическият развой, с цел да се стигне до сходно публично обвиняване към момента е в ход.

Блинкън сподели още, че американският президент Джо Байдън ще даде ясно да се разбере на китайския президент Си Цзинпин, че Китай ще носи отговорност за всякакво деяние, което предприеме в поддръжка на съветската експанзия.

" Обезпокоени сме от обстоятелството, че те обмислят да оказват помощ непосредствено на Русия с военно съоръжение, което ще бъде употребявано в Украйна. Президентът Байдън ще приказва с президента Си на следващия ден и ще му съобщи ясно, че Китай ще носи отговорност за всеки акт, ориентиран в поддръжка на съветската експанзия и че ние няма да се поколебаем да накараме Китай да заплати цена за това ", съобщи Блинкън, съобщи Франс прес.

Той сподели още, че жител на Съединени американски щати е бил погубен в Украйна, само че че не може да заяви пред публицистите повече елементи за момента, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР