Американският авиогигант Боинг показа какви ще са промените в извадения

...
Американският авиогигант Боинг показа какви ще са промените в извадения
Коментари Харесай

Боинг“ коригира софтуера на модела си 737 Макс“

Американският авиогигант Боинг сподели какви ще са измененията в извадения от приложимост всеобщ модел на пътнически аероплан 737 „ Макс “. Около 370 машини от този вид останаха на земята след две тежки произшествия, лишили живота на над 340 души.

 © БГНЕС
За да полети още веднъж 737 МАХ, компанията от Сиатъл конфигурира нов програмен продукт за ръководство на противоречивата система за автоматизирана промяна на ъгъла на офанзива, позната като MCAS.

Смята се, че нападателната интервенция на MCAS е лишила контрола на водачите на двата аварирали самолета в Индонезия и Етиопия, като в тази ситуация с индонезийския полет е навела носа на самолета повече от 20 пъти, макар опитите на екипажа да предотврати това.

Новият програмен продукт ще изключва MCAS доста по-бързо, в сравнение с до момента, като системата ще става неактивна автоматизирано, в случай че сред нейните датчици и други показания на системите на самолета има прекомерно огромна разлика.
 "Боинг 737 Макс " кацна спешно в Орландо
Самолет "Боинг 737 Макс " извърши спешно кацане в Орландо, Флорида.

В допълнение, всички водачи, които ръководят 737 „ Макс “, ще преминат в допълнение образование на компютърен симулатор след рецензии, че действието на MCAS не е било в детайли разказано в наръчниците, давани на екипажите преди полет.

Майк Синет, един от заместник-директорите на „ Боинг “ сподели, че сега вървят тествания на новия програмен продукт за MCAS, които включват полети под наблюдението на Федералната работа на Съединени американски щати за авиацията, само че не се ангажира по кое време 737 „ Макс “ ще могат да летят още веднъж.

За „ Боинг “ моделът е основен, тъй като това е най-масово продавания им аероплан в произвеждане.

За 737 „ Макс “ има няколко хиляди поръчки от самолетни компании по целия свят и моделът се явява решителен в битката на „ Боинг “ с другия огромен производител на пътнически самолети „ Еърбъс “.
 По данни от черната кутия: Има прилики при злополуките в Етиопия и Индонезия По данни от черната кутия: Има прилики при злополуките в Етиопия и Индонезия
Има "ясни прилики " сред самолетните произшествия в Етиопия и Индонезия. Това демонстрират данните от черните кутии на разрушилия се преди седмица аероплан на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР