Американският актьорРайънО`Нийл, известен с ролите си във филмите на Стенли

...
Американският актьорРайънО`Нийл, известен с ролите си във филмите на Стенли
Коментари Харесай

Почина актьорът Райън О`Нийл

Американският актьорРайънО`Нийл, прочут с функциите си във филмите на Стенли Кубрик " Любовна история " и " Бари Линдън ", умря на 82-годишна възраст, заяви синът му, представен от Франс прес.

" Това е най-трудното нещо, което ми се е налагало да кажа. Баща ми умря от естествена гибел през днешния ден ", написа Патрик О`Нийл в " Инстаграм ".

РайънО`Нийл нашумя през 1970 година с помощта на " Любовна история " - сантиментален филм, в който играе студент по право от Харвард, който се влюбва в младо момиче, насила да работи в библиотеката, с цел да заплаща за образованието си. Филмът му носи номинация за " Оскар ".

След " Любовна история " О`Нийл се снима с Барбра Стрейзънд в " Какво става, докторе? " и " Главното събитие ". В паузата сред тези филми той се изявява дружно с 9-годишната си тогава щерка Тейтъм О`Нийл във кино лентата „ Хартиена луна “ от 1973 година, за който още веднъж получава номинация за " Златен глобус ".

През 1975 година извършва основната роля във кино лентата на Стенли Кубрик " Бари Линдън " и взе участие в доста други филми през 70-те, 80-те, 90-те и през 80-те години.

Актьорът е прочут и с бурната си връзка с комедийната актриса Фара Фосет, траяла няколко десетилетия. Тя умира от рак през 2009 година, в един и същи ден с Майкъл Джексън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР