Американските военни нанесоха удари по два обекта в Източна Сирия,

...
Американските военни нанесоха удари по два обекта в Източна Сирия,
Коментари Харесай

Въздушни удари на САЩ срещу ирански бази в Сирия

Американските военни нанесоха удари по два обекта в Източна Сирия, употребявани от иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война и подкрепяни от него групировки, заяви Пентагонът. Оттам прибавиха, че те са били осъществени в отговор на поредност от набези против американски сили в Ирак и Сирия.

„ Тези прецизни удари за самозащита са в отговор на поредност от продължаващи и най-вече несполучливи офанзиви против американски чиновници в Ирак и Сирия от страна на подкрепяни от Иран милиционерски групи, които започнаха на 17 октомври “, съобщи в изказване министърът на защитата Лойд Остин.

Пентагонът съобщи, че ще предприеме спомагателни ограничения, в случай че нападенията от страна на Иран продължат. Били са уцелени хранилища за оръжия и муниции, употребявани от иранските сили, споделиха публични лица.

Ударите са били към 04:30 локално време (01:30 GMT) покрай Абу Камал, град на границата с Ирак, и са били осъществени от изтребители F-16. Все още не е известно дали има потърпевши при офанзивите.

По данни на „ Гардиън “ ударите са били разпоредени от президента Джо Байдън.

Кореспондентът на изданието по въпросите на интернационалната сигурност Джейсън Бурк заяви, че свързани с Иран милиции са нанесли удари по американски бази в Сирия и Ирак, което поражда опасения за районен спор.

Нападенията са осъществени от групировки, които или са директно следени от Техеран, или споделят идеологията на други групировки, които сега се борят против Израел. В четвъртък американската база в Хараб ал-Джир в Сирия беше атакувана за повторно в границите на два дни, а база в Западен Ирак също беше ударена.

Нападенията нощес бяха осъществени след други дребни по мащаб удари по американски бази в района, при които бяха ранени 24 американски бойци и почина един граждански чиновник

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР