Американските власти възнамеряват да преразгледат по-рано издадено решение на частните

...
Американските власти възнамеряват да преразгледат по-рано издадено решение на частните
Коментари Харесай

Тръмп възнамерява да блокира проект на Google и Facebook

Американските управляващи имат намерение да преразгледат по-рано издадено решение на частните компании за полагането на транстихоокеанския интернет кабел сред Хонг Конг и Лос Анжелис. Новината заяви Wall Street Journal, базирайки се на свои източници.

Решението за финансиране на плана Alphabet фирмите Гугъл, Фейсбук и китайската Dr. Peng Telecom & Media одобриха през 2016 година Инвестицията в Pacific Light Cable Network е на стойност 300 млн. USD.

До момента реализирането на плана се извършваше на база краткотрайна лицензия, чийто период изтича през септември 2019 година Информацията за вероятно преразглеждане за издаване на нова лицензия идва в миг, в който огромна част от 13 000 км кабел към този момент е положена. Според Pacific Light Data Communication Co. – операторът, който основава интернет линията, полагането на кабела би трябвало да завърши през третото тримесечие на настоящата година. Министерство на правораздаването на Съединени американски щати обаче е срещу Pacific Light Cable Network като главният аргумент е „ отбрана на националната сигурност”. В случай, че бъде отказано издаването на лицензия от страна на регулиращите органи, то това ще е първият път, в който Съединени американски щати се отхвърлят от сходен план с сходен аргумент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР