Американските власти призоваха в частни разговори големите търговци на петрол

...
Американските власти призоваха в частни разговори големите търговци на петрол
Коментари Харесай

САЩ насърчават търговията с руски петрол на лимитираната цена

Американските управляващи приканиха в частни диалози огромните търговци на нефт да продължат превозването на съветски петрол, за който работи тавана на цените. Това заяви английският вестник Financial Times на уеб страницата си, базирайки се на източници от сектора.

„ Американската страна интензивно ни предизвиква...да обновим превозването на нефт [с съветски произход] “, сподели източник в една от фирмите, профилирани в продажбата на нефт и петролни артикули. Financial Times написа, че чиновници на Министерството на финансите на Съединени американски щати са провели срещи с представители на огромни интернационалните търговци като Trafigura и Gunvor, като са ги уверили, че няма да нарушат рестриктивните мерки, наложени от Запада, в случай че усилят размера на транзакциите с съветски недопечен нефт и петролни артикули.

Както показва изданието, на което се базират други медии, по този метод Вашингтон се пробва да обезпечи стабилността на международните доставки на нефт. Освен това присъединяване на огромни превозвачи в интервенции с петрола би трябвало да разреши на западните страни да схванат по-добре структурата на съветския експорт. Изданието показва, че такива срещи е имало през последните седмици, в това число в коридорите на енергийната конференция Ceraweek в американския град Хюстън (Тексас).

Събеседниците на вестника означават, че огромните търговци, доста от които в последно време сведоха до най-малко транзакциите с съветски нефт, може да считат за неоправдани рисковете, свързани с тази активност. /БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР