Американските центрове за контрол (CDC) и превенция на заболяванията обявиха

...
Американските центрове за контрол (CDC) и превенция на заболяванията обявиха
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха за 5 нови случая на заразени с коронавирус

Американските центрове за надзор (CDC) и предварителна защита на болесттите оповестиха за още пет доказани случая в Съединени американски щати на новия китайския ковид, в това число втори случай на предаване на болестта от човек на човек в границите на Съединените щати.

"Очакваме да забележим повече случаи на разпространяване на вируса от човек на човек ", съобщи доктор Нанси Месоние, шеф на Националния център за имунизация и респираторни болести по време на брифинг.

СЗО: Няма потребност от всеобщо прекъсване на интернационалните пътувания поради ковид

Новите случаи включват един в Масачузетс и още четири в Калифорния. Четирима от петте пациенти неотдавна са пътували до Ухан в централен Китай, откъдето поражда огнището на ковид. Един от пациентите в Калифорния пък е бил в стеснен контакт с домакинство на човек, който е бил инфектиран в Китай. Това е вторият случай на разпространяване на вируса от човек на човек в границите на Съединени американски щати, откакто първият подобен случай беше обявен през предходната седмица в Илинойс. По този метод новите случаи на доказани инфектирани с ковид в Съединени американски щати към този момент доближи 11, оповестява БНР.

Агенцията за надзор на болесттите също по този начин съобщи, че сега се следят 82 души за евентуална вирусна зараза.

Коронавирусът взе нови жертви

Д-р Нанси Месоние съобщи, че Държавният департамент на Съединени американски щати продължава да връща повече от американските жители от град Ухан. Тя сподели, че през уикенда Агенцията за надзор на болесттите е изпратил спомагателни екипи до съответни места, където ще дойдат самолетите от Китай. Самите пасажери ще бъдат сложени под карантина за 14 дни след идването си, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР