Американските централи са необходими мощности за България, които създават работни

...
Американските централи са необходими мощности за България, които създават работни
Коментари Харесай

Депутат от БСП за ЧЕЗ: В хипотезата на Сократ сме

Американските централи са нужни мощности за България, които основават работни места, употребяват български първични материали и инвестицията е добра. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Валентин Николов.

Добрите вести дотук обаче. Договорите по този начин са лимитирали нашите благоприятни условия за маневриране, за предоговаряне, че няма накъде да мърдаме. В момента тези контракти не подготвят да отговаряме на европейските регламенти, уточни Николов.

Правителството води диалози по какъв начин да се откри излаз от това състояние. България години наред извънредно толерантно е давала картбланш за тази инвестиция, сподели депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Костадинов. Активният разговор би трябвало да продължи, би трябвало да бъде направено всичко, което е в обществен интерес на потребителя, само че това не би трябвало да става за сметка на пазарната среда. Приоритет е спазването на европейското законодателство, акцентира Костадинов.

Двамата разясниха и проблема със договорката за ЧЕЗ. В хипотезата на Сократ сме – колкото повече научаваме, толкоз повече разбираме, че нищо не знаем, съобщи аленият депутатът. В главните въпроси, които ни интересуват през цялото време – кой стои зад тази договорка и от кое място е финансирането, не откриха отговор. Работата на парламентарната комисия би трябвало да продължи. На идните съвещания са поканени министър председателят, шефът на КЕВР, поканени са и други институции, тъй като това са значими въпроси, разяснява социалистът.

Разчитаме напълно на информация от службите. Не виждам за какво би трябвало да каним премиера, откакто той е доста ангажиран. Смятам, че ще загубим неговото време и няма да получим кой знае каква информация от него. Той получава информация от службите, съобщи Валентин Николов.

По думите на Костадинов службите са си свършили работата по проблема. Проблемът е различен – желаеме да разберем за какво има разминаване сред документа, кой министър-председателят внесе в Народното събрание и последната информация от службите. Искаме да разберем дали някой не е подвел премиера, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР