Американските технологични гиганти Amazon, Google и Microsoft се стремят да

...
Американските технологични гиганти Amazon, Google и Microsoft се стремят да
Коментари Харесай

Технологичните гиганти се стремят към сделка с "Боинг" за 1 млрд. долара за облачни услуги



Американските софтуерни колоси Amazon, Гугъл и Microsoft се стремят да реализират съглашение с Boeing на стойност един милиард $ за развиването на облачния бизнес на самолетостроителната компания през идващите няколко години.

Според източници, представени от цифровата медия за софтуерни вести The Information, трите компании вземат участие в тръжната процедура за договорката, която има огромно значение, изключително за Microsoft и Amazon, защото и двете са основани в региона на Сиатъл, където е и централата на Boeing.

Освен създаването на облачни технологии, Boeing също по този начин стартира по-рано този месец да уголемява потенциала си за превръщане на самолетите 737-800 от пътнически в товарни превозвачи.

Производителят на самолети ще отвори две линии за превръщане, първата от които би трябвало да проработи при започване на 2022 година Boeing пресмята, че през идващите 20 години ще бъдат управлявани 1500 преобразувания на товарни транспорти, с цел да се отговори на възходящото търсене на доставки на товари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР