Американските милиардери Илън Мъск и Марк Зукърбърг влязоха в словесна

...
Американските милиардери Илън Мъск и Марк Зукърбърг влязоха в словесна
Коментари Харесай

Мъск и Зукърбърг се счепкаха за изкуствения интелект

Американските милиардери Илън Мъск и Марк Зукърбърг влязоха в словесна война за изкуствения разсъдък, оповестява Ройтерс.

Основателят на Tesla и SpaceX Илън Мъск отговори на създателя на " Facebook " Марк Зъкърбърг за позицията му за изкуствения разсъдък.

По-рано Зукърбърг разкритикува Мъск за скептицизма му по отношение на бъдещето на изкуствения разсъдък, определяйки го за " много безконтролно ".

" Имам много мощно мнение за това. Оптимист съм ", посочи създателя на " Facebook ", когато беше запитан по отношение на изкуствения разсъдък и страховете на Мъск.

" Мисля, че просто не разбирам хората, които са скептици и се пробват да развиват сюжети за края на света. Това фактически е неприятно, а в прочут смисъл мисля, че е и много безконтролно ", добави Зукърбърг.

Обаче милиардерът от Южна Африка отговори, атакувайки създателя на " Facebook " в " Туитър ".

Мъск означи, че към този момент е имал опцията да разиска тематиката със Зукърбърг, пояснявайки: " Разговарях с Марк за това. Разбирането му по тематиката е лимитирано ".

Той поддържа възгледите си с изказванието, че са нужни съответни защитни ограничения, с цел да се отбрани човечеството от изкуствения разсъдък.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР