Американските конгресмени приветстваха освобождението на сирийския град Ракка като важен

...
Американските конгресмени приветстваха освобождението на сирийския град Ракка като важен
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ е загубила 87 % от териториите, които е контролирала

Американските конгресмени приветстваха освобождението на сирийския град Ракка като значим епизод от битката против „ Ислямска страна “, само че предизвестиха, че терористичната организация резервира опциите си да организира офанзиви в Европа и на други места и че крайната победа над ислямистите ще се случи надалеч от бойните полета в Сирия и в Ирак, оповестиха от организация Фокус.

„ Това е значима стъпка в битката против „ Ислямска страна “. Ракка е в действителност значимо парче земя, както и Мосул в Ирак “, съобщи ръководителят на сенатската комисия по интернационалните връзки, републиканецът от Тенеси Боб Коркър. „ Рака бе централна за техния халифат “, посочи той.

„ Концепцията постоянно е била халифатът на ислямистите да бъде отстранен “, на собствен ред съобщи водещият демократ от комисията Бен Кардън от щата Мерилънд. „ Свивайки халифата, рухването на Ракка е значим детайл от елиминирането и сдържането на „ Ислямска страна “. Те изгубиха огромна част от благосъстоянието, губейки територия “, добави той.

„ Ще победим „ Ислямска страна “ на бойното поле. Апогеят на териториалното им уголемение бе през август 2014 година и от този момент има ерозия във опцията им да управляват територия “, счита сенаторът-демократ от щата Вирджиния Тим Кейн.

Въпреки, че приветстваха успеха в Ракка, конгресмените предизвестиха, че „ Ислямска страна “ остава опасност за доста страни и то надалеч от Близкия изток.

„ Виждаме неутрализиране на детайли на „ Ислямска страна “, по тази причина и те ще опитат в други страни. За удар по Париж са нужни няколко души с опция и мотивация. Това е мъчно за елиминиране “, уточни Кардън. Коркър съобщи, че военната победа над „ Ислямска страна “ е „ един детайл от всичките в битката против идеологията ѝ, задушавайки я финансово “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР