Американските компании, които правят бизнес с Русия, се подготвят за

...
Американските компании, които правят бизнес с Русия, се подготвят за
Коментари Харесай

В САЩ представят списъка със санкционирани крупни руски олигарси и компании

Американските компании, които вършат бизнес с Русия, се приготвят за излизането на листата с имена на членове на съветския хайлайф, свързани с Кремъл, както и на фирмите, които ще бъдат подложени на нови наказания от Вашингтон. Документите, които ще са два и ще разширят ограничавания против съветските олигарси и корпорации- е последното развиване към борбата сред Конгреса и Белия дом.

Вълната наказания идва и на фона на обвиняванията против президента Доналд Тръмп и някои от администрацията му за интервенция във вота и акцията за държавен глава в Съединени американски щати преди две години. Файненшъл Таймс написа, че отчетът би трябвало да изброи „ най-важните задгранични политически фигури и олигарси “ на Русия, както и да пресметна чистото им благосъстояние и това на фамилиите им. Изданието написа, че напрежението в Москва е огромно, защото съветските магнати от месеци се пробват да изчислят възможния удар и да решат дали да отдалечат от Путин или да го помолят за помощ.

Кремъл даде обещание да направи всичко по силите си, с цел да помогне за ограничение на по-нататъшните вреди на съветския бизнес. Не е известно и дали по-голямата част от имената ще бъдат обществено разкрити или съхранявани в класифицирано приложение, което нормално се употребява за отбрана на разследващата методология. През юли предходната година Тръмп подписа законодателството за глобите, което беше признато в Конгреса, с цел да се противодейства на експанзията на Русия, Иран и Северна Корея.

Тогава обаче беше заложено изискването най-късно 180 дни след подписването на документа американският финансов министър да показа на съответните комисии в Конгреса обстоен отчет. Случайно или не документите ще излязат тъкмо в разгара на предизборната битка в Русия.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР