Американските гранични власти планират да правят ДНК тестове на мигрантите,

...
Американските гранични власти планират да правят ДНК тестове на мигрантите,
Коментари Харесай

Правят ДНК тестове на мигрантите

Американските гранични управляващи възнамеряват да вършат ДНК проби на мигрантите, с цел да дефинират дали възрастните и децата имат родствена връзка, заяви източник от Министерството на вътрешната сигурност, представен от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

Програмата „ Бърз ДНК тест “ към този момент е почнала в няколко региона по границата сред Съединени американски щати и Мексико, където стотици мигранти всеки месец желаят леговище като фамилии. Част от възрастните обаче употребяват деца, с които нямат роднинска връзка, като средство да влязат и останат в Съединени американски щати. Новата мярка цели да предотврати тази процедура. Тези, за които се окаже, че употребяват непознати деца, ще бъдат съдени.

Почти 190 000 души са влезнали в Съединени американски щати като фамилии без документи за имиграция сред октомври 2018 и март 2019 година, съгласно статистиката на американските управляващи. Оказало се обаче, че повече от 1000 от тези „ фамилии “, нямат никаква роднинска връзка. ДНК тестванията ще се концентрират върху родител – дете, не върху други фамилни връзки, като да вземем за пример чичо – дете, твърди източникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР