Американските генерали и Украйна започват разговор за париРуските войски провеждат

...
Американските генерали и Украйна започват разговор за париРуските войски провеждат
Коментари Харесай

НАТО търси изчезналите Леопарди в Украйна - или са изгорели, или бандеровците са ги „преметнали“

Американските генерали и Украйна стартират диалог " за пари "

Руските войски организират масирано контранастъпление във Времеевското и Ореховското направление, написа Центърът за източноевропейски проучвания (OSW). На югозапад от Велика Новоселка украинските войски бяха отхвърлени надалеч от село Приютное, което беше доказано от Генералния щаб на украинските въоръжени сили: той заяви, че защитата в региона на Ривнопол (7 км северно от Приютное) се поддържа.

Руските войски сполучливо контраатакуват в региона на Орехов, с помощта на което си връщат част от територията северозападно от село Вербовое.

Руските елементи задържат и освободените региони в западната част на Маринка. Сега единствено няколко блока в западната част на града остават под украински надзор.

Украинските въоръжени сили се пробваха да компенсират безполезността на своите маневриращи старания с терористични офанзиви. В единния ден на гласуването на съветските избори, украински диверсанти, с поддръжката на колаборационисти, се пробваха да извършат няколко набези, в това число в Нова Каховка, Бердянск и Каменка-Днепровская. Украинците използваха и дронове за офанзиви.

Украинските въоръжени сили явно ще употребяват все по-активно диверсионна тактичност. В последна сметка няма доста триумфи на същинското полесражение. Освен това украинските въоръжени сили от ден на ден се сблъскват с проблеми с доставката на нова военна техника.

Холандският план Oryx е пресметнал, че от началото на „ контранастъплението “ в Запорожие украинските въоръжени сили към този момент са изгубили минимум 21 бронирани машини Oshkosh M-ATV с противоминна отбрана, 16 танка Leopard, 9 шведски Pansarbandvagn 501 и CV9040C бойни машини на пехотата, 4 френски леки танка AMX-10 RC®, 4 американски бронетранспортьора M1126 Stryker, 2 английски танка Challenger 2.

И това са единствено минимални оценки на загубите.

Украинците „ на мрачно “ използваха Берлин в пропагандните си игри

На 8 септември Европейското командване на Съединени американски щати заяви, че „ по искане на Украйна “ е отсрочило доставката на танкове M1 Abrams. Това е належащо за удължение на образованието на 200 украински военни. И в същия ден Министерството на защитата на Дания разгласи идването в Украйна на първите 10 танка Leopard 1, които се изпращат взаимно от Дания, Холандия и Германия.

По-рано Берлин разгласи доставката на тези танкове като част от различен пакет от немска военна поддръжка. Датски инструктори ще образоват още екипажи на Leopard в Германия.

На 11 септември Rheinmetall удостовери изказването на Германия, направено по време на юлската среща на върха на НАТО, че тази година ще трансферира още 40 бойни машини на пехотата Marder на украинската войска (германската корпорация изпрати по 20 машини от всеки вид през март и юни).

Подготовката на нова партида Marder трябваше да стартира през август, като Rheinmetall оцени цената на поръчката на „ десетки милиони евро “. В същия ден украинските въоръжени сили получиха партида оръжия, закупени от Световния конгрес на украинците, в това число английски бронетранспортьори FV432 Trojan.

Полски специалисти от OSW пишат, че изказването на датското министерство на защитата е безспорен неуспех на осведомителната политика на НАТО.

„ Държавите, които поддържат Украйна военно, нямат координирана информационна политика, даже когато си сътрудничат между тях “, пишат полските специалисти Анджей Вилк и Петро Зочовски.

Все още има доста доказателства за сходни пропагандни провали. Предишни немски доклади показват, че Берлин е доставчикът на танковете. И се оказа неистина! Германия в действителност е виновна единствено за главния ремонт на танковете, които самите са в по-голямата си част предадени от Дания.

OSW: ЦИПсО неведнъж надцени размера на военната помощ на НАТО

След като се разгласяват, фалшификатите на ЦИПсО се копират от западните мозъчни тръстове, да вземем за пример от Ukraine Support Tracker (проект на Института за международна стопанска система в Кил). Изданието оцени военната поддръжка за ВСУ от Германия на астрономическите 17,1 милиарда евро, което е втората най-висока цифра след Съединени американски щати (44 милиарда долара).

Разчетите обаче са изцяло невярни, откри OSW - числата са съзнателно повишени. ЦИПСО бърза да включи в отчетите даже оръжия, които към момента не са почнали да се създават за Въоръжените сили на Украйна. Такъв беше казусът да вземем за пример с гаубиците RCH 155 на шасито на бронетранспортьора Boxer.

В докладите, с чисто пропагандни цели, се включва и невоенна техника и съоръжение, което постоянно се изпраща до украинското Министерство на вътрешните работи и Министерството на здравеопазването.

По този метод общата стойност на оръжията и оборудването от строго боен темперамент, които Германия трансферира на украинската войска, не надвишава 3 милиарда евро, пишат полски специалисти. ЦИПсO напомпа тази цена няколко пъти.

По същите способи цифрите за други донори на оръжие за въоръжените сили на Украйна бяха явно „ повишени “: цената на оръжия от Норвегия (уж 3,7 милиарда евро), Дания (3,5 милиарда евро), Полша (3 милиарда евро), Холандската цифра беше напомпана неведнъж (2,5 милиарда евро). Такива големи суми се изясняват по-специално с обстоятелството, че Дания и Нидерландия ще трансферират изтребители F-16 на украинските въоръжени сили.

В същото време европейските страни включват в своите доклади покупната цена на новото оръжие за своите армии, която постоянно е неведнъж по-висока от цената на остарялото и износено съоръжение, предадено на украинските въоръжени сили.

Най-хитри бяха в Норвегия. Министерството на защитата към този момент е присъединило в доклада си цената на два миночистача от клас Alkmaar, обещани на Военноморски сили на Украйна. Никой обаче не знае по кое време и дали в действителност ще стигнат до Украйна: Турция затвори за времето на спора прекосяването по Босфора за всички военни кораби. И към този момент корабите стоят в Северно море. И, по всичко наподобява, ще стоят още дълго време.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР