Американските диетолози смятат, че най-вредните за здравето на човека храни

...
Американските диетолози смятат, че най-вредните за здравето на човека храни
Коментари Харесай

Кои са най-вредните продукти

Американските диетолози считат, че най-вредните за здравето на индивида храни са солта, захарта, маслото и продуктите от бяло брашно.

Солта е основният извършител на сърдечно-съдови болести. Тя покачва налягането. Пазете се и от солта, скрита в другите сосове и заливки.

Специалистите обаче показват и здравословните други възможности освен на солта, само че и на останалите нездравословни артикули. Така да вземем за пример те оферират да се избавим от солта за сметка на подправките.

Захарта въздейства на килограмите, на кръвната захар и провокира съмнения в равнището на инсулин в кръвта. Вместо захар можете да употребявате мед. Природният артикул не води до напълняване и е един от най-здравословните.

Маслото съдържа наситени мазнини, които са нездравословни за сърцето. Освен това маслото е доста калорично. Едва ли има някой, който да не знае, че от него се напълнява. Можем да го сменяем със зехтин или ленено олио.

Продуктите от бяло брашно са въглехидратни храни. Всички потребни субстанции от брашното изчезват по време на мелене на зърното. Затова е по-добре да ядем спагети или самун от пълнозърнесто брашно.

Сладкишите са другите храни, които не е зле да избягвате. Те усилват тежестта, тъй като в тях има доста калории, само че малко потребни субстанции. Ако организмът ви " желае " сладко, пробвайте се най-малко ограничите използването на захар.

Алкохолът е идващият нездравословен артикул. Не пийте повече от 100 мл алкохол на ден, поучават експертите. Той съдържа доста калории и пречи на организма да усвоява витамините. Най-здравословният вид е аленото вино.

 Кои са най-вредните артикули

Наситените мазнини. Те се съдържат в месото, кашкавала, пилешката кожа и сладоледа. Увеличават холестерола и тежестта.

Кренвирши също не приспадат към потребните храни. Още повече, че на днешно време няма кренвирши от месо.

Безалкохолни питиета са изключително нездравословни. Най-много непотребни килограми и разнообразни гастрити, колити се предизвикват от тяхната приложимост. Изхвърлете ги от менюто си най-добре.

Чипсът е калорийна бомба, която не носи на организма нищо друго, с изключение на проблеми. Свинската мехлем също би трябвало да я изключите от менюто си. Свинското по принцип е тежко месо и не носи нищо на организма.

Пастетът е друга изобщо неполезна храна. Той се прави от смляни останки от кланицата - сланини, кожи, кокали и така нататък Шпековият колбас пък се прави се от сланина и месни останки. Също се смята за нездравословен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР