Американските акции и облигации се движат в противоположни посоки, явление,

...
Американските акции и облигации се движат в противоположни посоки, явление,
Коментари Харесай

Инвеститорите се стремят да използват стратегии за смекчаване на риска

Американските акции и облигации се движат в противоположни направления, събитие, което може да донесе облекчение за вложителите, надяващи се на композиция от двата класа активи, с цел да понижи спадовете в техните портфейли, написа " Ройтерс ".

Доходността по референтната 10-годишна облигация – която се движи назад на цените – е намаляла с 28 базисни пункта от 9 май, до момента в който S&P 500 продължи срутва, който го докара до ръба на територията на мечи пазар, постоянно определян като спад на 20% или повече от върховете.

Промяната бележи поврат на метода, по който облигациите и акциите се държаха през по-голямата част от 2022 година, при което се следи двойно понижение както на акциите, по този начин и на закрепения приход, което накара вложителите да употребяват тактики като портфейла 60/40 за намаляване на риска.

Тази тактика, която разчита на повишаване на акциите на фона на икономическия оптимизъм и укрепването на облигациите по време на бурни времена, се обърка тази година, защото упованията за ястребов Фед натежаха и върху двата класа активи.Фондът BlackRock 60/40 Target Allocation, който следва общоприета портфейлна техника за опазване на 60% от активите си в акции и 40% във закрепен приход, е намалял с близо 13% от началото на годината, което е най-лошото му показване от стартирането му през 2006 година

„ Епицентърът на тази рецесия стартира да се измества от облигации към други рискови активи “, сподели Прамод Атлури, портфолио управител с закрепен приход в Capital Group.

„ В резултат на това неотдавнашните облаги в облигациите помогнаха за превъзмогване на волатилността на пазара на акции, което е от изгода за вложителите с портфейл 60/40 ", сподели Атлури.

Инвеститорите настояват, че обръщането в облигациите е провокирано от изменящите се пазарни опасения. Притесненията по отношение на невероятната инфлация, която подкопава цената на бъдещите парични потоци, притъпиха привлекателността на облигациите по-рано тази година и упованията за стягане на политиката на Фед доведоха до по-висока рентабилност.*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР